Politie flitst opvallend veel snelheidsduivels, en wel hierom

Damme / Knokke-Heist -

De cijfers van de snelheidscontroles in september door de politiezone Damme/Knokke-Heist doen opnieuw de wenkbrauwen fronsen. Liefst 18 procent reed te snel. “Niet toevallig”, aldus de politie.

De politiezone Damme/Knokke-Heist is intensief bezig met snelheid. Wie de Facebookpagina volgt, krijgt zowat elke dag een waarschuwing én een flitslocatie mee. Maar blijkbaar houdt niet iedereen die in de gaten, want het aantal geflitste voertuigen is opvallend hoog.

In september reden 3.497 van de gecontroleerde bestuurders te snel. Dat komt neer op 18 procent. In mei was dat met 19 procent nog hoger en in april ging het om 14 procent. Dat het niet bepaald een recent fenomeen is, blijkt uit het feit dat ook in november 15 procent te snel rijdt.

“Ook voor ons zijn dat hoge en confronterende cijfers”, zegt politiewoordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Maar wij denken niet dat bestuurders hier sneller rijden dan elders. Volgens ons bewijst het gewoon dat onze acties werken.”

Met die acties doelt de woordvoerster vooral op de gerichte en specifieke controles die de zone uitvoert. “Wij selecteren flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere verkeerscontroles”, aldus Van Eenooghe. “Ook locaties waar een verhoogd veiligheidsrisico is voor fietsers en voetgangers krijgen voorrang. Controles in schoolomgevingen en langs fietsroutes van schoolgaande jeugd staan dan ook hoog op de agenda.”

Hulp gevraagd

Daarnaast vraagt de politie ook de hulp van de inwoners. Die kunnen via e-mail een gevaarlijke verkeerssituatie melden. Wie weet, komt de politie dan binnenkort voor uw deur flitsen. Al moet daar uiteraard wel een gegronde reden voor zijn. De politie contacteren kan u via het mailadres PZ.DKH.Verkeer@police.belgium.eu.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio