Nieuw initiatief op 16 november

Bal van de Jeugd: klassevol én betaalbaar feesten

Bal van de Jeugd: klassevol én betaalbaar feesten

De organisatoren zijn al een jaar bezig met het nieuwe project. Ook de promotie is al een tijdje aan de gang. Foto: jve

Blankenberge - Op vrijdag 16 november vindt voor het eerst het Bal van de Jeugd plaats. Dat is een nieuw concept dat klassevol feesten voor jongeren betaalbaar maakt. De organisatie gaat uit van jeugdhuis De Leute gesteund door diverse jeugdverenigingen en de Jeugdraad.

Over twee weken staat er alweer een nieuw initiatief voor jongeren gepland in Blankenberge. Met de eerste editie van het Bal van de Jeugd op 16 november in het casino wil de entourage van jeugdhuis De Leute een breed publiek aanspreken. De Blankenbergse jeugd een stijlvol maar betaalbaar feest aanbieden is de bedoeling. Vier dj's en een band – allemaal talent van eigen bodem – sieren de affiche.

“Het is nog nooit eerder geprobeerd. In Blankenberge heb je wel het Bal van de Burgemeester, maar dat spreekt traditioneel een ouder publiek aan. Hiermee willen we echt de jeugd van hier bereiken”, zegt Steven Arents. “Het wordt chique, maar niet decadent. We voorzien een rode loper, aankleding met bloemen en een goede lichtinstallatie. Maar tegelijkertijd houden we onze prijzen democratisch. Een ticket in voorverkoop heb je al voor 7 euro. We hebben hier alle jeugdverenigingen bij betrokken en hopen zo om eindelijk eens een concept in leven te kunnen houden.”

Lessen getrokken

Dat laatste wordt cruciaal, want twee vorige grote initiatieven in de badstad liepen telkens af op een sisser. Zowel Notes als het Bfestive flopte, al werden die evenementen door de Jeugdraad georganiseerd. “We zijn al een jaar bezig met dit project. De promo is ook vroeger op gang gekomen. Het blijft zoeken naar een project dat volledig slaagt en voor herhaling vatbaar is”, aldus Arents. “Deze keer zie ik veel interactie op sociale media over het evenement en mensen spreken mij er ook over aan, dus heb ik er wel vertrouwen in dat het zal slagen. Het concept is algemener en toegankelijker dan de vorige keren. Opnieuw is er wat positieve stress om er een topevenement van te maken. Maar we krijgen de nodige ondersteuning van onze sponsors en het stadsbestuur. Koppel dat aan het feit dat we echt enorm veel jeugd hebben betrokken bij de organisatie, en je kan er van uitgaan dat dit wel zal inslaan.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio