Tsjechië mist Karolina Pliskova in Fed Cup-finale tegen VS

Tsjechië mist Karolina Pliskova in Fed Cup-finale tegen VS

Foto: REUTERS

De Tsjechische tennissters moeten het volgende week in de finale van de Fed Cup tegen de Verenigde Staten stellen zonder Karolina Pliskova. De nummer 8 van de wereld heeft zoveel last van een blessure dat ze niet kan meedoen in Praag. “Ik vind het enorm jammer, maar we hebben een sterk team met goede speelsters”, schreef Pliskova op Twitter. “Ik zal voor jullie duimen!”

De 26-jarige Tsjechische bereikte vorige week bij de WTA Finals in Singapore de halve finales, waarin Pliskova het moest afleggen tegen de Amerikaanse Sloane Stephens. “Al in Singapore had ik veel pijn met lopen. Ik keek uit naar de finale van de Fed Cup, maar medisch onderzoek wees uit dat ik absoluut niet kan meedoen”, laat ze weten.

Petra Kvitova, de nummer 7 van de wereld, is de kopvrouw bij Tsjechië, dat de Fed Cup vijf keer won in de afgelopen zeven jaar. De selectie bestaat verder uit dubbelspecialisten Katerina Siniakova (WTA 1) en Barbora Strycova (WTA 5). Waarschijnlijk wordt een vervangster voor Pliskova opgeroepen. De Amerikaanse ploeg, titelverdediger in het landentoernooi, bestaat uit Danielle Collins (WTA 35), Sofia Kenin (WTA 48), Alison Riske (WTA 63) en Nicole Melichar (WTA 15 in dubbel).

De finale wordt op 11 en 12 november in de Praagse O2 Arena (hardcourt) gespeeld.

België verloor in februari in de eerste ronde van de Wereldgroep met 3-2 van Frankrijk. Les Bleus gingen daarna in de halve finale onderuit tegen de VS.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.