Het doek is gevallen over Decadance, maar niet zonder een stevig laatste feest

Feestje. Video: Het Nieuwsblad

Gent -

Het doek is gevallen over de bekende Gentse nachtclub Decadance. Tot de allerlaatste beat die uit de boxen knalde, zat de club afgeladen vol. Na 22 jaar sluit uitbater Bart De Kegel definitief de deuren.

22 jaar was Decadance in de Overpoortstraat de verzamelplek voor al wie hield van voornamelijk techno en house. Heel wat wereldberoemde dj’s stonden er achter de draaitafels. Deze week maakte uitbater Bart De Kegel bekend dat hij de deuren sluit. Hij heeft genoeg van het nachtleven en voelt zich niet meer welkom in Gent.

LEES OOK. Bart De Kegel (55) stopt na 22 jaar met club Decadance: “Ik heb geweend toen ik de reacties op de sluiting las”

De Kegel wilde niet stoppen zonder nog een laatste feestje, en door de massale vraag van bezoekers besloot hij er nog een feestweekend van te maken. Het werd er één van formaat, met in de laatste uren Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen achter de draaitafels. Hij kreeg de eer om de laatste plaat in Decadance te draaien. Normaal zou hij om 13 uur stoppen, maar uiteindelijk ging het feest nog tot 's avonds door.

LEES OOK. Decadance is na 22 jaar uitgedanst

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees