Ondanks chronische leukemie wint Lindsey De Grande eerste veldloop in acht jaar: “Terwijl ik pijn voel, voel ik ook geluk”

Ondanks chronische leukemie wint Lindsey De Grande eerste veldloop in acht jaar: “Terwijl ik pijn voel, voel ik ook geluk”

Foto: facebook

Lindsey De Grande was één van de rijzende sterren van de Belgische atletiek, Europese top op de middellange afstand en op weg naar de Olympische Spelen van Rio 2016... tot het noodlot toesloeg. Maar ondanks chronische leukemie blijft ze een atlete die wil winnen. En dat deed ze zaterdag in haar eerste veldloop waaraan ze deelnam in acht jaar.

Lindsey De Grande won de Schaal de Booser in Zwijnaarde bij de vrouwen. Ze liep de 4,9 kilometer in 18.02 en klopte Hanne Reynaert en Katrijn Vande Riviere.

“Weer een kleine stap voorwaarts vandaag!”, zette De Grande trots op haar Facebook. “Ik startte en finishte in mijn eerste veldloop sinds acht jaar! Echt niet mijn favoriete ding om te doen, maar ik weet dat ik het nodig heb om wat competitieritme te krijgen! Mijn centrale zenuwstelsel houdt er ook niet van, maar op hetzelfde moment dat ik die pijn voel, voel ik ook geluk omdat ik het toch deed! Ik ben blij en dankbaar met deze overwinning en de vele steun. Nu proberen te herstellen en zien wat de volgende stap zal brengen.”

Corrigeer