Nederlandse Denise Betsema, goed voor brons op EK, trekt naar Marlux-Bingoal

Nederlandse Denise Betsema, goed voor brons op EK, trekt naar Marlux-Bingoal

Foto: Photo News

Denise Betsema won vorige week de wedstrijd in Neerpelt bij de vrouwen elite, werd vierde in de Superprestige in Ruddervoorde en zesde in Gieten. Zondag pakte ze brons op het EK. Haar sterke prestaties ontgingen ook teammanager Jurgen Mettepenningen niet en hij beloonde haar met een contract tot eind 2020 bij Marlux-Bingoal.

Het contract van Betsema start vanaf maandag 5 november en loopt tot eind 2020. “Denise stak vorig jaar al een paar keer haar neus aan het venster”, aldus teammanager Jurgen Mettepenningen. “Ik volgde haar prestaties op de voet en deze week is dan alles in een stroomversnelling gegaan. We hebben haar een contract aangeboden. Dat loopt vanaf maandag 5 november tot eind 2020. Vandaag pakt ze hier brons, dat bewijst toch dat ze een van de revelaties is van de voorbije weken en ze is nog maar 25 jaar, ze heeft nog veel progressiemarge.”

“Ik fiets nu voor een eenmansploegje dat ik zelf heb opgericht, met enkele lokale sponsors”, zegt de mama uit Texel van twee kinderen. “Dit is een grote stap vooruit. Bij een professionele ploeg kom je in de luxe van een team terecht, sta je niet meer zelf voor alles in. Marlux-Bingoal is een team dat me vanaf het eerste moment aansprak, het gesprek met de ploeg verliep goed, er was meteen een klik en dus heb ik niet verder gezocht. Ik denk dat ik me bij hen verder kan ontwikkelen als renster en dat is wat ik nu nodig heb om verder te groeien.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.