ROSC Waterpolo Oostende is coolste sportclub van provincie

ROSC Waterpolo Oostende is coolste sportclub van provincie

De club kreeg 1.000 euro toegewezen, “geld dat al onze spelers ten goede zal komen.” Foto: if

Oostende -

ROSC Waterpolo Oostende mag zich voortaan de coolste sportclub van West-Vlaanderen noemen. “Een grote eer voor de trainers en de vele vrijwilligers”, zegt voorzitter Luc Timmerman.

Sport Vlaanderen ging in september samen met MNM op zoek naar de coolste sportclub van Vlaanderen. Van 1 tot 30 september konden sportclubs in een filmpje van maximum één minuut tonen hoe cool hun sportclub is. Voor Royal Ostend Swimming Club Waterpolo Oostende maakte Sofie Defever, vrijwilliger en mama van zeven waterpolospelers, een retro filmpje met veel humor. “Vooral de sportbeleving zette ik centraal in het filmpje. Ook de vele vrijwilligers en trainers staan in de kijker. Zonder hen lukt het niet. Ook probeerde ik te tonen hoe mooi de grotere gasten voor de kleintjes zorgen en hoe ze allemaal vrienden onder elkaar zijn. Ook over de clubgrenzen heen zijn mooie vriendschappen gegroeid, over heel Vlaanderen. Waterpolo is een echte teamsport en dat voel je zowel in als naast het bad”, zegt Sofie.

Filmpje

In totaal 273 clubs dienden een filmpje in. 88.528 Vlamingen stemden op de site van Sport Vlaanderen voor het filmpje dat hen het meest charmeerde, voor 25 procent van het puntentotaal. Een jury van VSF (Vlaamse Sportfederatie), ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid), MNM en Sport Vlaanderen hakte uiteindelijk de knoop door. De winnaars werden live bekendgemaakt op MNM tijdens het programma ‘Kwistet’ met Ann Reymen.

Royal Ostend Swimming Club Waterpolo Oostende werd verkozen tot de coolste sportclub van West-Vlaanderen. “We zijn een sportclub waar elk lid heel wat plezier beleeft met vrienden, waar we kunnen rekenen op toffe trainers en heel wat vrijwilligers, en waar iedereen vooruitgaat en leert doorzetten”, zegt voorzitter Luc Timmerman.

ROSC Waterpolo Oostende ontving een cheque van 1.000 euro. “We zullen nog even brainstormen over hoe we dat bedrag besteden, maar we weten nu al dat we er iets mee willen doen wat alle waterpolospelers ten goede komt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio