Dodentochtuitdaging begon aan de toog

Stappers Dirk, Patrick en Dany zamelen 5.250 euro in voor 'Red een Kind'

Stappers Dirk, Patrick en Dany zamelen 5.250 euro in voor 'Red een Kind'

Foto: Geert Herman

Destelbergen - Alle goede ideeën ontstaan aan de toog: met de deelname van Dirk de Vriendt, Patrick Spriet en Dany Dieleman aan de Dodentocht 2018 was dat niet anders. De drie helden overhandigden zondagavond een cheque van liefst 5.250 euro aan 'Red een Kind', het weeshuisproject op Haïti van Beni Monsecour. 'Er zijn vele goede doelen, maar we wilden voor een project van bij ons gaan.'

In de feestzaal van "De Matroos" in de Magerstraat verzamelden gisteren de sponsors die mee hun schouders hadden gezet onder het heroïsch initiatief van de drie onervaren stappers, die de Dodentocht van Bornem - 100 km dus - drie maand geleden tot een goed einde brachten. Het begon tussen pot en pint, met één sponsorblaadje achter de toog, maar één blaadje werden er twee en veel meer, tot uiteindelijk ruim vijftig mensen zich engageerden om Dirk, Patrick en Dany te sponsoren. Met bedragen tussen 5 euro en 750 euro. Het leverde uiteindelijk het fenomenale bedrag van 5.250 euro op voor 'Red een Kind.'

Beni Monsecour was erg opgetogen met het resultaat:  "Om het weeshuis goed draaiende te houden, hebben we jaarlijks 30.000 euro nodig, dat geld is dus bijzonder welkom. Onze kinderen daar naar school sturen bijvoorbeeld, kost al 7 euro per maand per kind, iets wat de meeste Haïtianen zich niet kunnen veroorloven. Maar ik sta erop dat ze dagelijks op school zijn. Het ingezamelde bedrag zal ook en vooral gebruikt worden voor de rechtstreekse aankoop van voeding - met een euro heeft elk kind drie maaltijden, waaronder een warme, per dag." Beni onderstreepte nog eens dat elke eurocent rechtstreeks wordt gebruikt voor het weeshuis. Geen tussenstations of diensten waar een procentje of meer van het geld achterblijft. "Geen Bancontact in Haïti", klonk het. 

Tussen de vele dankwoorden in "De Matroos" werd ook Sven Van Eename niet vergeten. Hij zorgde voor de omkadering en de praktische begeleiding en verzorgde de sociale media voor het drietal. Ook café "De Matroos" van David en Lesley zelf was een onmisbare factor in het succesverhaal.  Zij zorgden letterlijk voor een onderdak voor het stapavontuur van Dirk De Vriendt, Patrick Spriet en Dany Dieleman, de drie vrienden die zich aan het avontuur waagden. En elkaar de grootste steun verleenden... door mekaar gerust te laten tijdens de tocht.  Een gouden tip voor wie de 100 km in groep wil afleggen, leerden we. 

Ook interesse om het project 'Red een Kind' te steunen? Een eenmalige of permanente bankopdracht kan u geven op het rekeningnummer BE58 7370 3190 6979.  Geld dat door Heusdenaar Beni  Monsecour rechtstreeks en persoonlijk ter plaatse wordt besteed om de noden van de kinderen, waaronder vooral voedsel en onderwijs, te lenigen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio