Update

Cursussen reanimeren en defibrilleren in Zulte

Cursussen reanimeren en defibrilleren in Zulte

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Het gemeentebestuur van Zulte organiseert jaarlijks, in samenwerking met Rode Kruis afdeling Zulte, gratis cursussen reanimeren en defibrilleren. Er zijn telkens twee sessies in december en januari in het Ontmoetingscentrum.

Nut van de AED-opleiding

Om mensen met een hartstilstand echt te kunnen redden en dus hartveilig te zijn, moeten omstaanders snel en juist kunnen reageren. Direct reanimeren met een AED-toestel verdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer.

Daarom biedt het Rode Kruis-Vlaanderen opleidingen aan, om het AED-toestel te leren gebruiken bij de reanimatie. De opleidingen worden gegeven door ervaren Rode Kruislesgevers die zijn bijgeschoold tot instructeur van de Europese Reanimatieraad

In de AED-opleiding leren cursisten: de 4 stappen van eerste hulp, de beoordeling van de toestand van het slachtoffer: bewust of bewusteloos, de ademhaling van een bewusteloos slachtoffer controleren, om hulp roepen, reanimatie, hoe men de AED kan herkennen en hoe men de AED moet gebruiken.

Het gemeentebestuur van Zulte organiseert deze cursus jaarlijks. Die wordt gratis aangeboden aan de Zultse verenigingen en aan alle inwoners.

Wanneer?

De samenkomsten op 5 en 12 december zijn ondertussen volzet. Nieuwe cursussen voor de Zultse inwoners en voor de (sport)verenigingen zijn er op 16 januari of 13 februari 2019, telkens om 19 uur in het Ontmoetingscentrum Olsene, Kerkstraat 36 in Olsene.

Het maximum aantal deelnemers per cursus is beperkt. Men vraagt daarom in te schrijven op cultuur@zulte.be. Vermeld naam, rijksregisternummer, geboorteplaats, adres, e-mail en telefoonnummer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio