Spice Girls gaan na jaren officieel opnieuw op tournee (maar Victoria Beckham past)

Spice Girls gaan na jaren officieel opnieuw op tournee (maar Victoria Beckham past)

Foto: Photo News

“I’ll tell you what you want, what you really really want!” Een reünie van de Spice Girls. Dat moet de iconische Britse meidengroep gedacht hebben. 22 jaar na hun oorspronkelijke start zijn vier van de vijf dames klaar voor een reünie, zo maakten ze officieel bekend. Voor één lid hoeft het niet meer: Victoria Beckham (44), ook wel Posh Spice, doet niet mee.

Spice Girls gaan na jaren officieel opnieuw op tournee (maar Victoria Beckham past)

Pech voor de fans: de meidengroep is niet helemaal meer wat ze geweest is. “Ginger” (Geri Halliwell, nu 46), “Baby” (Emma Bunton, nu 42), “Scary” (Melanie Brown, nu 43) en “Sporty” (Melanie Chisholm, nu 44) zijn opnieuw van de partij.

“Posh” (Adams) bedankt echter voor de reünie. De vrouw van David Beckham zal zich volgens The Sun volledig richten op haar modebedrijf. Ondanks haar afwezigheid zou ze als voormalige Spice Girl toch miljoenen overhouden aan de tournee, want zij verdient natuurlijk een stevige duit aan merchandising en royalty's op de overbekende muziek.

De 29-jarige zangeres Jess Glynne probeert het gat op te vullen, maar dan wel in het voorprogramma. Ook in ons land scoorde zij samen met Clean Bandit een hit met ‘Rather Be’.

Niet de eerste keer

Met of zonder Posh, iedereen kent ze nog wel: de Britse meidengroep die van 1996 tot 2001 hoge toppen scheerde met nummers als Wannabe en Say You’ll Be There. Hun felle outfits, hun enthousiaste choreografieën en hun gekleurde haren waren zo iconisch dat ze in het geheugen gegrift staan bij heel wat millennials.

In 2007 was er al eens een reünie en in 2012, tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen, trad de meidengroep nog een keertje op. In februari van dit jaar kwamen de vijf bij elkaar en dat werd op social media breed uitgemeten. Victoria was er toen wel bij.

Ook bij ons?

Volgens de krant The Guardian start de nieuwe wereldtournee op 1 juni in het Etihad-stadion van voetbalclub Manchester City. Of de Spice Girls ook naar België komen, is nog niet bekend.

Corrigeer

MEER NIEUWS