De Flandrien van het veld 2018: Mathieu van der Poel neemt nog maar eens de maat van de Belgen

Mathieu van der Poel is de oude en nieuwe Flandrien van het veld. De Nederlander volgt zichzelf op, al was het verschil met wereldkampioen Wout van Aert niet bijster groot.

De uitschieters van Van Aert versus de regelmaat van Van der Poel: dat was de inzet bij de verkiezing van Flandrien van het veld 2018. En dan was het toch weer de regelmaat die de bovenhand kreeg. Van der Poel won afgelopen seizoen immers zowat alles wat er te winnen viel: 32 wedstrijden, de drie grote klassementen en de Europese titel. Enkel op het WK voor eigen volk in Valkenburg beet Van der Poel in het stof en moest hij vrede nemen met brons, achter Wout van Aert en Michael Vanthourenhout.

Die ene uitschieter volstond voor Van Aert niet om Van der Poel af te troeven. Het verschil tussen beide tenoren bedroeg weliswaar ‘slechts’ zes punten, genoeg voor de Nederlander om opnieuw te zegevieren.

Van der Poel was niet in Oostende aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen. Zijn teammanager Christoph Roodhooft was wel van de partij en nam de Trofee mee terug naar het Antwerpse.

Eindstand:

1. Mathieu Van der Poel 80 punten

2. Wout van Aert 74 punten

3. Toon Aerts 12 punten

Corrigeer