Food

Gault&Millau

David Martin van restaurant La Paix in Anderlecht chef van het jaar

Anderlecht -

David Martin van restaurant La Paix in Anderlecht is door Gault&Millau uitgeroepen tot chef van het jaar 2019. De editie 2019 van de Gault&Millau Gids, de zestiende op rij, werd maandag voorgesteld in aanwezigheid van meer dan 1.000 mensen uit de restaurantsector.

“Met David Martin als chef van het jaar kiezen we voor een persoonlijkheid die visie, expertise, creativiteit en durf toont. Daarvoor laat hij zich inspireren door zowel de Franse, Belgische als Japanse keuken. Daarmee heeft deze intelligente en ondernemende chef, met respect voor het verleden, aan restaurant La Paix een nieuwe identiteit gegeven”, aldus de redactie van de culinaire gids.

Bij de Jonge Chefs van het Jaar vallen Thijs Vervloet (Colette - Westerlo) voor Vlaanderen, Maxime Zimmer (Un Max de Goût - Comblain-au-Pont) voor Wallonië en Maxime Maziers (Bruneau - Brussel) voor het Brussels Gewest in de prijzen.

David Martin van restaurant La Paix in Anderlecht chef van het jaar

Voor het eerst krijgt een Waalse chef het maximum van vijf koksmutsen: L’air du temps van Sang-hoon Degeimbre stijgt naar 19/20. Andere stijgers aan de top zijn Sea Grill van Yves Mattagne met 18.5/20, The Jane van Nick Bril en Chambre Séparée van Kobe Desramaults met 18/20. Hof van Cleve en Bon-Bon behouden hun topscore van 19.5/20.

De gids telt niet minder dan 240 nieuwe adressen, terwijl er ook een honderdtal verdwenen, vaak door sluiting. Vanaf dit jaar wordt gequoteerd met halve punten vanaf 13/20.

David Martin van restaurant La Paix in Anderlecht chef van het jaar
Foto: BELGA

De editie 2019 van de Gault&Millau Gids ligt vanaf 9 november in de boekhandel en kost 29 euro. Hij kan ook worden besteld op de website shop.gaultmillau.be. Op de website www.gaultmillau.be, die aangevuld blijft met een gratis app, kan men aan de hand van diverse criteria restaurants opzoeken. Zowel de gids als de site bespreekt meer dan 1.400 adressen.

Corrigeer