Er worden 10.000 bezoekers verwacht

Hij komt! Hij komt! En brengt 99 Zwarte Pieten mee

Hij komt! Hij komt! En brengt 99 Zwarte Pieten mee

Kortrijk verwacht de Sint en zijn gevolg en maakt er een spektakel van. Foto: loh

Kortrijk -

De Sint doet zaterdag zijn intrede in de stad Kortrijk. Hij maakt deel uit van een parade met 99 Zwarte Pieten. Vanuit K in Kortrijk vertrekt de parade op de Veemarkt. Nadien zijn er nog Sinterklaasshows en is er het Huis van de Sint.

Tijdens de Sinterklaasparade laten Zwarte Pieten én Sinterklaas je meezingen met de mooiste Sinterklaasliedjes. Vanaf 13.30 uur zaterdag verwelkomt een live band de Sint in shoppingcenter K. Kinderen kunnen daar hun tekeningen afgeven aan Zwarte Piet of aan Sinterklaas. Om 14 uur krijgt de goedheilig man de sleutel van de stad. Een kwartier later vertrekt de parade door het centrum. De praalwagens rijden via de Kleine Sint-Jansstraat en de Sint-Jansstraat het winkel-wandelgebied binnen, waar het via de Steenpoort en Lange Steenstraat naar de Doorniksestraat gaat om zo op de Grote Markt te belanden. Daarna gaat het via de Sint-Maartenskerkstraat en het Sint-Maartenskerkhofplein naar het Boerenhol, de Lange-Brugstraat, de Grote Kring en via de Sint-Jansstraat en de Kleine Sint-Jansstraat weer naar de Veemarkt.

Bonte stoet en meer

Er wordt dus een lus gemaakt waarbij de toeschouwers de parade telkens een halfuur kunnen zien.

Het wordt een bonte stoet met 99 Zwarte Pieten en uiteraard de Sint.Schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA): “De parade vervangt de traditionele intrede van de Sint, die normaal met de boot komt.”

De kostprijs van het spektakel bedraagt 25.000 euro. Er worden tot 15.000 bezoekers verwacht.Na zaterdag zijn er (uitverkochte) Sinterklaasshows en activiteiten in de deelgemeenten. De Sint leest onder meer voor uit zijn grote verhalenboek. Vanaf 17 november kan je naar het huis van de Sint in K.

Tijdens het onthaalmoment in K is er een rolstoelzone. Voor de parade is een rolstoelpodium op de Grote Markt. Er is een ringleiding voor mensen met een auditieve beperking. De parade wordt live doorgestraald naar de kinderen van AZ Groeninge.

INFO

Extra informatie op www.kortrijk.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio