Verongelukt op terugweg van het familiefeest: “Steven was zo’n goede papa. Hij leefde voor Katariena en zijn kinderen”

Verongelukt op terugweg van het familiefeest: “Steven was zo’n goede papa. Hij leefde voor Katariena en zijn kinderen”
De Haan / Roeselare -

Met het hele gezin waren ze op terugweg naar huis van een familiefeest. Heel even moet papa Steven Verbrigghe (40) afgeleid zijn. Hij overleefde de klap die daarop volgde niet, zijn kinderen van zeven en negen jaar raakten lichtgewond.

“Je moet onmiddellijk komen. Voor je broer.” Dat telefoontje kreeg Tania Verbrigghe (50) uit De Haan zondagnamiddag van haar schoonzus. Haar broer Steven was enkele minuten eerder vertrokken van op de verjaardagsbrunch die Tania georganiseerd had.

Wat er precies gebeurd was, werd aan de telefoon niet duidelijk. Maar Tania sprong in de wagen en reed naar de plaats van het ongeval in Klemskerke. “Ik woon er vlakbij, maar alles was al afgesloten toen ik er aankwam. Daar hoorde ik dat mijn schoonzus en de kindjes naar het ziekenhuis waren gebracht. Maar mijn broer was op slag dood.”

Steven Verbrigghe (40) uit Roeselare was zondag naar De Haan afgezakt voor het familiefeest. Eén van zijn zussen en zijn nichtje waren jarig en dat werd – naar jaarlijkse gewoonte – gevierd met een brunch. Dat liep wat uit, maar rond 16 uur besloot het gezin van Steven om huiswaarts te trekken.

Afgeweken

In de Dorpsstraat in Klemskerke, een deelgemeente van De Haan, liep het helemaal mis. Volgens de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige belandde de wagen – met daarin Steven, zijn partner en hun twee kinderen van negen en zeven jaar oud – in een flauwe bocht op de rijstrook voor de tegenliggers. De familie van Steven heeft geen idee hoe dat kon gebeuren. “Werd hij verblind door de zon? Was hij tegen de kindjes bezig? Het zijn voorlopig allemaal onbeantwoorde vragen.”

De wagen knalde frontaal tegen een vrachtwagen die vanuit de tegenovergestelde richting kwam gereden. De klap was enorm. Mama Katariena en de kinderen raakten gewond, maar bleven bij bewustzijn. Zij liep enkele breuken op, de kindjes raakten eerder lichtgewond en verblijven nog altijd in het ziekenhuis. Zij worden door de familie opgevangen.

“Maar ze zijn natuurlijk in shock. Net zoals wij allemaal eigenlijk”, zegt zijn familie. “We kunnen allemaal nog niet goed geloven dat dit écht gebeurd is. Steven was zo'n goede papa. Hij leefde voor Katariena en zijn kinderen.”

‘Kakkernestje’

Steven was de enige zoon van het gezin. Tussen zijn vier zussen hield hij zich van jongsaf aan goed staande. “Hij was zo verwend, ons kakkernestje”, zegt zijn zus. “En hij was altijd goedlachs. Het zal nooit meer hetzelfde zijn zonder hem.”

Ook de vrachtwagenchauffeur die bij de botsing betrokken raakte, heeft het moeilijk. Hij verkeert in shock. “Hij moet kalmeerpillen nemen”, zegt zijn broer.

Verongelukt op terugweg van het familiefeest: “Steven was zo’n goede papa. Hij leefde voor Katariena en zijn kinderen”
In deze flauwe bocht van de Dorpsstraat kwam Steven Verbrigghe (kleine foto, met zijn vrouw) op het andere vak terecht, met dramatische gevolgen. Foto: tlg, rr
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees