Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Half jaar na transformatie: chef-kok haalt meteen hoge score in Gault&Millau

Half jaar na transformatie: chef-kok haalt meteen hoge score in Gault&Millau

Chef-kok Frederik Boussy bij zijn tafel met verse vis in Mas Brasa. Foto: jve

Knokke-Heist -

In restaurant Mas Brasa speelt Frederik Boussy met visgerechten van over de hele wereld. Chef Boussy stond daarvoor vijf jaar aan het roer in Cuines,33. “De hype rond dry aged vlees is wat gaan liggen, dus ik wil voor een unieke kaart gaan”, zegt Boussy. Dat nieuwe concept werd gesmaakt, want de jury van Gault&Millau gaf het restaurant meteen veertien op twintig. De vorige uitbaters van Brasa behaalden met Sensum trouwens dezelfde score.

Samen met zijn schoonbroer stond Frederik Boussy vijf jaar lang als chef in de keuken van het gelauwerde Cuines,33. Dat restaurant werd dit jaar bekroond met zeventien op twintig. Maar sinds mei ruilde ...

Het beste van Enkel voor abonnees