“Verdachte omstandigheden”

Familie van verongelukte Sharon (22) verdenkt ex-vriend die achter stuur zat van doodslag

Familie van verongelukte Sharon (22) verdenkt ex-vriend die achter stuur zat van doodslag

Sharon Gruwez Foto: rr

Vleteren -

De familie van Sharon Gruwez, die vorige donderdag om het leven kwam bij een auto-ongeluk in het West-Vlaamse Vleteren, heeft een klacht ingediend tegen haar ex-vriend. De man, die achter het stuur zat van de gecrashte wagen, werd enkele maanden voor de feiten al veroordeeld voor slagen en verwondingen aan Sharon. Het parket is een onderzoek gestart.

Vorige donderdag, op 1 november, overleed de 22-jarige Sharon Gruwez uit Boezinge nadat ze in de vroege ochtend uit de auto van bestuurder D. K. (29) werd geslingerd. De wagen crashte tegen een geparkeerde bus en een bushokje dicht bij het centrum van Oostvleteren. Eerst ging het parket nog uit van een verkeersongeval, maar een deskundige oordeelde intussen dat de oorzaak van het ongeval een combinatie was van overdreven snelheid en een stuurfout.

De familie van Sharon verdenkt de bestuurder echter van doodslag en diende een klacht in. Het parket heeft daarom toch een gerechtelijk onderzoek geopend naar de oorzaak van het ­dodelijke ongeval. De ­onderzoeksrechter buigt zich over de zaak.

De familie van Sharon wenst voorlopig geen ver­dere commentaar te geven bij hun klacht, maar de vader verwees naar enkele ­verdachte omstandigheden bij het ongeval. Volgens de buurtbewoners waren er geen remsporen te zien. ­Bovendien was de man enkele maanden geleden al veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 7 maanden en een boete van 800 euro voor opzettelijke slagen en verwondingen aan Sharon.

Of er alcohol of drugs bij het ongeval betrokken waren, wil het parket niet zeggen. D.K. zelf raakte ook ­gewond maar kon al snel het ziekenhuis verlaten.

Familie van verongelukte Sharon (22) verdenkt ex-vriend die achter stuur zat van doodslag
Sharon kwam om toen ze bij een botsing met een bus en een bushokje uit de auto werd geslingerd. Foto: rr
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees