OCMW zoekt vrijwilligers voor mindermobielencentrale en tijdelijke vervangers voor buitenschoolse kinderopvang

OCMW zoekt vrijwilligers voor mindermobielencentrale en tijdelijke vervangers voor buitenschoolse kinderopvang

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - Het OCMW van Zulte is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de MMC. Een zinvolle tijdpassering voor wie graag op de baan is en zin heeft in iets nieuws. Maar misschien werk je liever met kinderen? Het OCMW is ook op zoek naar tijdelijke vervangers voor de buitenschoolse kinderopvang.

Mindermobielencentrale

Sinds 1992 heeft het OCMW van Zulte een mindermobielencentrale (MMC). Mensen met een beperkt inkomen en met verplaatsingsproblemen kunnen hierop een beroep doen: bejaarden, gehandicapten of mensen in een noodsituatie die familie willen bezoeken, naar de dokter moeten of gewoon boodschappen wensen te doen.

De MMC beschikt ook over een minibus met lift voor rolstoelgebruikers. Elke rolstoelgebruiker van de gemeente kan gebruik maken van deze minibus, indien hij lid is van de MMC.

Ann De Jonghe: ‘Rij je graag met de wagen en heb je nog wat tijd over? Wil je je graag inzetten voor zorgbehoevende mensen in Zulte? Word dan lid van ons team van vrijwillige chauffeurs. Als vrijwillige chauffeur krijg je van de gebruiker een vergoeding van 34 eurocent per kilometer. Je wagen is tijdens de rit omnium verzekerd. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wil vrijmaken en of je een rit wel of niet kan doen. Als vrijwilliger van OCMW Zulte nemen we je op in een warme organisatie. En vooral: je krijgt een pak dankbaarheid van mensen die zonder jou niet op hun bestemming geraken.’

Voor meer informatie neem je contact op met Ann De Jonghe via anndejonghe@ocmwzulte.be of bel haar op T 09 321 84 24.

Buitenschoolse kinderopvang

Het OMCW organiseert in overleg met de plaatselijke scholen, de oudercomités en het gemeentebestuur buitenschoolse kinderopvang. Er is voor- en naschoolse kinderopvang en opvang op schoolvrije dagen en in de vakanties. Deze opvang richt zich tot kinderen van de kleuterschool tot het zesde leerjaar. 20 deeltijdse medewerkers staan samen met een coördinator in voor de werking. Maar het gebeurt wel eens dat er een tijdelijke vervanger nodig is voor één van die medewerkers.

Fanny De Langhe: ‘Ben je graag creatief met kinderen bezig? Reik je graag een helpende hand, zoals bijvoorbeeld bij het bedienen van het vieruurtje? U heb je een rijbewijs B en kan je dus kinderen aan de school ophalen met het busje dat we ter beschikking stellen? De taken zijn heel divers maar zijn vooral ondersteunend.’

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met de directeur van het Sociaal Huis, Fanny De Langhe. U kan haar mailen via fannydelanghe@ocmwzulte.be of bellen op tel. 09 321 84 21.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio