Interprovinciale U13 judo-ontmoeting komt thuis in Nevele

Interprovinciale U13 judo-ontmoeting komt thuis in Nevele

Judoclub Nevele Foto: Judoclub Nevele

Deinze / Nevele - Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Vlaamse Judofederatie een sportieve ontmoeting tussen de verschillende jeugdploegen van de Vlaamse provincies. Iedere provincie selecteert zijn 40 meest talentvolle U13 judoka’s om in ploeg te strijden voor de titel van beste provincie. Dit jaar is Judoclub Nevele de gastheer voor dit evenement en mogen zij dus 200 judoka’s verwelkomen in de nieuwe sporthal De Oostbroek in Nevele op zondag 11 november. Ook Judoclub Nevele mag twee judoka’s afvaardigen in de ploeg van Oost-Vlaanderen met Kaat Geerst en Line Martens.

Kristof Van de Putte, voorzitter Provinciaal Judocomité Oost-Vlaanderen (VJF) en hoofdtrainer van Judoclub Nevele: ‘De oorsprong van dit evenement ligt in onze gemeente. Judoclub Nevele nam het initiatief in 1988 voor de organisatie van dit tornooi in de sporthal van Landegem. Tot in 1998, 11 jaar lang, was Landegem de thuishaven voor dit gebeuren. Toen werd door de Vlaamse Judofederatie besloten het evenement jaarlijks in een andere provincie te organiseren. In 2003 kwam het tornooi een laatste keer naar Landegem. Voor de edities in 2008 en 2013 hebben we als club de organisatie moeten afwijzen, omdat de sporthal in Landegem niet meer aan de verwachtingen voldeed.’

Dankzij de nieuwe sporthal De Oostbroek kan Judoclub Nevele dergelijke organisaties opnieuw opnemen en na 13 jaar dit evenement laten thuiskomen in Nevele.

Op 11 november is er om 13.15 u een gezamenlijke opwarming. De wedstrijden starten om 13.30 u. Het einde is voorzien rond 17.30 u.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio