Beauty

Kapper van de modeweken geeft tips voor glamoureus haar in een oogwenk

Kapper van de modeweken geeft tips voor glamoureus haar in een oogwenk

Foto: Moroccanoil

Heb je ’s morgens nooit tijd voor een uitgebreide beautyroutine, maar wil je wel de deur uit met je kapsel on fleek? De Franse Franck Perez, haarstylist op de modeweken voor Moroccanoil, geeft praktische tips ter inspiratie.

Olé voor olie

Een mooie coupe begint - uiteraard - met gezonde lokken. Ziet je haar er wat futloos uit, dan doet een druppeltje olie op droog haar wonderen. “Breng aan op de lengtes en de puntjes zodat die er weer wat levendiger gaan uitzien”, zegt Perez. Dit volstaat als je je haar los wil dragen.

Luchtig opsteekwerk

Olie laat je beter achterwege als je een opsteekkapsel wil maken. Die maakt het haar een tikkeltje zwaarder, terwijl de haren zo luchtig mogelijk moeten zijn om op te steken. Dan is een ander product onmisbaar: texture spray. “Het middel maakt het haar wat droger, waardoor het zich perfect nonchalant en snel in model laat stylen. Let wel: droogshampoo is niet hetzelfde. Dit is speciaal ontwikkeld voor op de haarwortels en zal dan ook vooral daar effect hebben.”

Optische bob

Een leuke look met zo’n spray voor dames met (half)lang haar die weleens een korte coupe willen, zonder dat er een schaar aan te pas komt: de optische bob. “Verstuif texture spray in de lokken en toupeer lichtjes. Maak een paardenstaart op het achterhoofd en rol deze naar binnen toe. Zet vast met schuifspeldjes en je krijgt de illusie van een bobkapsel. Extra tip: laat want strengen haar langs je gezicht vallen voor een ongedwongen finish.”

Kapper van de modeweken geeft tips voor glamoureus haar in een oogwenk
Franck Perez (links) tijdens het feestje naar aanleiding van het tienjarige bestaan van het merk . Rechts: een optische bob en luchtig opsteekkapsel

Liftende paardenstaart

Kies je vaak voor een paardenstaart? “Maak hem als je haar nog nat is. Een paardenstaart maken met droog haar, geeft vaak ‘bubbeltjes’ op het hoofd. Nat haar kan je strakker aanspannen. Bijkomende voordeel: als je haar dan droogt, wordt je huid ietwat naar achter getrokken en krijg je een liftend effect.”

Handige hacks

Let er steeds op dat je haarlak van ver verstuift. Reken op een dertigtal centimeter afstand van de lokken. Als je te dicht sprayt, krijgt je haar een natte (lees: minder natuurlijke) look mee. Vanop afstand zal het product ook zeker zijn werk doen.

Ben je dol op je kleur, maar vervaagt deze snel? Dan is het mogelijk dat er een paar foutjes in je beautyroutine zitten. Wist je dat warmte (denk aan blazen en steilen) een impact heeft op de haartint? Je kan een warmere schijn krijgen. Stel je tools nooit te warm in. Een gele gloed krijg je vaak door luchtvervuiling. Met een kleurbeschermende spray - bewaar hem in je handtas! - leg je een film rond je haren die dit effect tegengaat.

Meer info: www.moroccanoil.be

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees