Column

Schoon matchke: Nina

Schoon matchke: Nina

Foto: Belga

Deinze - ra', alias Roland Aerssens, stadionomroeper voor SK Deinze, pleegt ook dit nieuwe seizoen weer voor elke thuismatch van zijn voetbalploeg een column die hij betitelt als ‘Schoon Matchke’. Dit is zijn Schoon Matchke voor de thuiswedstrijd tegen Eendracht Aalst op zaterdagavond 10 november om 20 u.

Schoon matchke: Nina

Hij kan er maar niet genoeg van krijgen, onze Gerard. Hij bekijkt haar waanzinnige oefening aan de ongelijke leggers nog dagelijks meerdere keren. Gerard heeft een idool. Zelfs het voetbal moet wijken voor de sublieme elegantie van onze Belgische trots. Hij geniet met open mond van die lange sierlijke benen die zich geniaal van stok naar stok slingeren. De onklopbaar gewaande Amerikaanse Simone Biles wordt gewoon opzij gezet. In Qatar, onder het oog van steenrijke sjeiks, wordt een Truiense atlete wereldkampioene turnen. Zij zingt de Brabançonne feilloos mee en straalt breed. Gerard geniet rechtstaand, voor de zoveelste keer…

Francine voelt zich al dagen tweede keus. Zij strijkt, aan de plank met ongelijke poten…

–  Gerard, mijn lieve man, wilde gij nu eindelijk ne keer diene gymnastiek afzetten? Ik weet dade gij zot zijt van lange snelle benen maar die slappe madam is al were thuis en maandag is’t schoole! En waarom vielde gij op mij, mee mijn korte beentjes?

–  Maar wijveke toch, de echte liefde zit van binnen hé! Den buitenkant telt veur naar te kijken. Het oog wil ook wat hé, schat? En die korte beentjes van mijn vrouwke zijn perfect, fenomenaal aan ‘ons’ favoriete toestel hé Francine?

–  Seg, deugniet! Gelukkig vliegt de talkpoedere niet in de lucht bij ons! En mijn pirouette scoort toch altijd hé, Gerarken? Ander onderwerp: straks speelt Deinze tegen Aalst! Zet de Joetjoep maar af en laat Nina een beetje rusten. Ge moogt gerust zijn ventje, madam Derwael is nu al “Sportvrouw van het Jaar 2018”. En haar benen komen tot aan de grond, zuust gelijk de mijne, voilà!

–  Schatteke toch, da meiske is achttien jaar. In 2020 gaat ze resoluut veur goud in Tokio, in een oranje turnpakske! Kom, wij gaan resoluut veur de kaas- en wijntafel op SK Deinze. En uwe Jerome maakte een wereldgoole verlede weke in Boom! Verwacht hem dus maar in de basis tegen den Eendracht! Wa heeft diene mens meer dan ikke, vraag ik mij af...

–  Onnozel manneke!!!

Footlunch

Thuiswedstrijden bij KMSK Deinze gaan traditiegetrouw samen met lekker eten en gezellig samenzijn onder trouwe supporters. Maar ook voor wie minder thuis is in KMSK Deinze of in het voetbal is het een leuke avond uit. Af en toe hoort daar zelfs een toffe afterparty bij in de VIP-lounge.

Op zaterdag 10 november ontvangt KMSK Deinze Eendracht Aalst. Je wordt uitgenodigd voor  de Kaas & Wijnavond voor de wedstrijd. Je wordt verwelkomd in de VIP-lounge van KMSK Deinze om 17.45 u met een glaasje cava,  u aangeboden door AD Delhaize Deinze, en enkele warme en koude hapjes van Chicken World & Deli Kip.

Er wordt een exclusief kaasbuffet aangeboden door Bart De Block en Sabine De Bel. De bijhorende broodjes komen van Bakkerij Dumalin. De gepaste wijnen worden deze keer gekozen door de voorzitter.

Tijdens de rust is er koffie met een Filliers jenever. Er worden eveneens mini-gebakjes aangeboden door Bakkerij Dumalin. Na de wedstrijd zijn er belegde broodjes voorzien.

De matchballen voor deze wedstrijd worden geschonken door Café ’t Postje en La Luna Eet- & Koffiehuisje.

Het kost €30, all-in, met  wijnen en frisdranken tot 19.45 u. Een tribunekaart van 15 Euro, voor de niet-abonnees.

Inschrijven kan nog tot woensdag 7 november, 19 uur. U kan hiervoor contact opnemen met Kathleen Gevaert (kathleen.gevaert@gmail.com of 0476 66 51 39) of Peter De Maertelaere (peter.dema@gmail.com). Betalen kan eveneens via overschrijving (BE26 0016 0946 5729) en geldt ook als bevestiging van uw reservatie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio