Zes topkandidaten voor de Nieuwsblad Flandrien 2018 maar u verwacht een spannende tweestrijd!

Zes topkandidaten voor de Nieuwsblad Flandrien 2018 maar u verwacht een spannende tweestrijd!

Foto: BELGA

Vanavond staat in het Casino-Kursaal van Oostende het Gala van de Flandrien op de agenda. Om iets voor 21 uur weten we of Greg Van Avermaet zichzelf voor de zesde keer op rij kan opvolgen. Maar de concurrentie is dit jaar niet min met Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Yves Lampaert, Tim Wellens en Victor Campenaerts. Wij vroegen u wie uw favoriet was en volgens meer dan 2.500 lezers die deelnamen aan onze poll wordt het een spannende tweestrijd.

LIVESTREAM. Volg het prestigieuze Gala van de Nieuwsblad Flandrien LIVE vanaf 19u15!

Hoewel hij ook in 2018 de meest constante Belgische renner in de WorldTour bleef, is Greg Van Avermaet ondanks zijn gele trui in de Tour de France vanavond niet aan het feest in Oostende. De titelverdediger strandt met 8% van de stemmen op de vierde plaats en houdt enkel Tim Wellens en Tiesj Benoot achter zich.

Tijdrijder Victor Campenaerts werd na zijn sterk WK nog opgevist als genomineerde en doet het met 17% al heel wat beter, maar het lijkt vanavond een spannende tweestrijd te worden tussen Thomas De Gendt en Yves Lampaert.

De Gendt haalt het met 31% als ontsnappingskoning en bergkoning volgens u nipt voor Belgisch kampioen Yves Lampaert.

Uitslag van onze poll:

1. Thomas De Gendt 31%

2. Yves Lampaert 30%

3. Victor Campenaerts 17%

4. Greg Van Avermaet 8%

5. Tim Wellens 7%

6. Tiesj Benoot 7%

LEES OOK. Flandrien 2018 kondigt zich superspannend aan: volgt een nieuwe naam Van Avermaet op?

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.