Volgende week komt Sinterklaas toe in Sint-Niklaas

Altijd al willen weten waar de Sint verblijft tot 6 december? Dat kan je binnenkort zien op televisie

Altijd al willen weten waar de Sint verblijft tot 6 december? Dat kan je binnenkort zien op televisie

De organisatoren van het Sinterklaasprogramma zijn klaar om meer dan 35.000 bezoekers te ontvangen in het Huis van de Sint. Foto: mgb

Sint-Niklaas -

Het Huis van de Sint opent vanaf volgende week maandag de deuren voor Sinterklaas, Zwarte Piet én kinderen uit het hele land. Die kunnen vanaf dit jaar ook zijn avonturen volgen via VTM Kids, dat de avonturen van Sinterklaas uitzendt op televisie.

Vorig jaar bezochten 35.000 bezoekers het Huis van de Sint in de Stationsstraat. Reden genoeg dus, om het Huis dit jaar opnieuw op het programma te zetten in de aanloop naar 6 december. Ook circusshow Sint in de Piste en de aankomst van de Sint komen dit jaar terug.

Sinterklaas komt dit jaar uitzonderlijk op een woensdag toe in de stad, en wel op 14 november. “Normaal komt Sinterklaas toe de zondag na Wapenstilstand, maar dat zou dit jaar wel erg laat zijn. Daarom is hij uitzonderlijk al vanaf woensdag 18 november in de stad”, legt Sofie Baert van de dienst Evenementen uit.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met VTM Kids. De avonturen van Sinterklaar zullen dus op televisie te bekijken zijn. “We willen een meerwaarde bieden met allerlei activiteiten tijdens het verblijf van Sinterklaas in zijn stad, en we zullen ook zijn belevenissen uitzenden op televisie”, legt netmanager Serge Van Eyck uit. “Het hoogtepunt is er op de Dag van de Sint op zondag 25 november. Dan zullen er in de Stationsstraat op drie verschillende locaties activiteiten zijn, zoals een cadeautjespuzzel en een atelier waar schoentjes versierd kunnen worden. Op de kermis plaatsen we een fotobooth waar kinderen een foto kunnen nemen van zichzelf in het circus.”

Poster op de troon van de Sint

Die dag rijdt er een shuttlebus van het Waasland Shopping Center naar de Grote Markt. “In het Huis van de Sint kunnen de bezoekers elk weekend een poster van zichzelf laten afdrukken op de troon van Sinterklaas. En we warmen elke show van Sint in de Piste op”, klinkt het

Ook op de regionale televisiezender TV Oost zal je Sinterklaas kunnen bewonderen. De zender geeft de kijkers een blik achter de schermen van het circus met een eigen tv-reeks. De opbouw van de circustent is te volgen via de webcam van de stad vanaf donderdag 15 november om 15 uur.

Alle activiteiten die plaatsvinden gedurende de Sinterklaasperiode werden gebundeld in een brochure, dat te verkrijgen is aan de infobalie van het stadhuis en in het Huis van de Sint.

Het volledige programma is online terug te vinden via www.stadvandesint.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio