Nog meer slecht nieuws voor AS Monaco: schatrijke voorzitter Dmitri Rybolovlev opgepakt voor corruptie

Nog meer slecht nieuws voor AS Monaco: schatrijke voorzitter Dmitri Rybolovlev opgepakt voor corruptie

Foto: AFP

Het gaat slecht met AS Monaco. Laatste in de Ligue 1, zo goed als uitgeschakeld in de Champions League én nu ook een opgepakte voorzitter. Dmitri Rybolovlev werd dinsdag namelijk in de handboeien geslagen in het kader van een onderzoek naar corruptie.

Volgens de Franse krant Le Monde werd dinsdagochtend een huiszoeking uitgevoerd bij Rybolovlev. De Russische zakenman bevindt zich in het midden van een onderzoek naar corruptie, en actieve en passieve omkoping.

Le Monde heeft duizenden sms-berichten overgemaakt aan de Monegaskische politie waaruit moet blijken dat er een geheim netwerk van contacten bestaat tussen Rybolovlev en de lokale autoriteiten. In het bijzonder minister van justitie Philippe Narmino, die recent moest aftreden. De Russische miljardar zou onder andere gebruikgemaakt hebben van de diensten van advocaat Tetiana Bersheda om de rechtsgang te beïnvloeden in een conflict met de Zwitser Yves Bouvier.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.