Bekeerde Sinéad O’Connor haalt uit naar “degoutante” blanke mensen: “Ik wil ze niet meer zien”

Bekeerde Sinéad O’Connor haalt uit naar “degoutante” blanke mensen: “Ik wil ze niet meer zien”

Foto: rr

Sinéad O’Connor heeft het gehad met blanke mensen. Ze wil er geen tijd meer mee doorbrengen omdat ze “vuil” zijn, zo schrijft de Ierse zangeres op Twitter. Eerder deze week gaf O’Connor al te kennen dat ze zich bekeerd had tot de islam. Ze gaat voortaan door het leven als Shuhada’ Davitt.

De 51-jarige Ierse kreeg een racistische gedachte zoals ze er nog nooit één gehad heeft, schrijft ze op Twitter. “Het spijt me vreselijk. Wat ik nu ga zeggen, is zo racistisch dat ik nooit gedacht had dat mijn ziel dat kon voelen. Maar echt, ik wil nooit nog tijd spenderen met blanke mensen, als dat tenminste is hoe je niet-moslims moet noemen. Geen moment, voor geen enkele reden. Ze zijn degoutant.”

Nadat O’Connor, of nu dus Shuhada’ Davitt, daar flink wat kritiek op had gekregen van Twitteraars, stak ze opnieuw van wal. “Interessant. Twitter keurt dit af, maar mensen als Trump en Milbank mogen hun satanistische vuiligheid wel uitspuwen over mijn land. Vergeef me. De Heer heeft soms vuile werkers nodig.” Daarna zegt ze nog dat alle godsdiensten gelijk zijn en dat de Bijbel, de Tanukh, de Koran en zo meer allemaal even irrelevant zijn in deze tijd.

De bekering tot de islam kwam als een verrassing, want O’Connor was eind jaren 90 gewijd tot priester van een geloofsgemeenschap en heeft jarenlang de katholieke Kerk aangehangen. Een van de meest beruchte momenten van de Nothing Compares 2 U-zangeres was toen ze in 1992 een foto van paus Johannes Paulus II verscheurde in een uitzending van Saturday Night Live, uit protest tegen seksueel misbruik.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees