Campenaerts stunt op gala met topzwemster als nieuwe vriendin

Campenaerts stunt op gala met topzwemster als nieuwe vriendin

Victor Campenaerts eindigde gisteren als tweede op het Gala van de Flandrien. Volgens zijn traditie verliep zijn passage op de blauwe loper met een stunt. De derde op het WK tijdrijden presenteerde zijn nieuwe vriendin, topzwemster Fanny Lecluyse. De West-Vlaamse specialiste op de schoolslag werd in 2015 Europese kampioene korte baan op de 200 meter. Het was ook op een EK dat ze elkaar leerden kennen.

“Ik heb vroeger nog gezwommen en ik heb altijd een zwak gehad voor Fanny. Blijkbaar kende ze mij niet, toen ik nog zwom. Dat veranderde toen ik in augustus in Glasgow Europese kampioen tijdrijden werd. Haar laatste zwemwedstrijd in Glasgow was op dezelfde dag en net zoals op de Olympische Spelen verbroederen de atleten van verschillende sporten dan met elkaar. De vonk sloeg die avond meteen over en sindsdien vormen we een koppel. Fanny zwemt elke dag. Tijdens het tussenseizoen in deze periode ga ik ook soms mee. Gisteren vroeg ik nog of ze eens voor mij uit wou zwemen en ik had het toch lastig om haar te kunnen volgen.” Lecluyse: “Ik zal hem de volgende keer wat sparen. Hij verdient dat, want ik vind het een eer om op het Gala van de Flandrien aan zijn zijde te mogen staan.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.