Clubmascotte die uit stadion verwijderd werd kost KV Oostende 500 euro boete

Clubmascotte die uit stadion verwijderd werd kost KV Oostende 500 euro boete

‘Kalle’ werd tegen Gent uit het stadion verwijderd. Foto: Photo News

Brussel -

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft KV Oostende een boete van 1.000 euro opgelegd (waarvan 500 effectief), nadat een clubmascotte in de thuiswedstrijd tegen AA Gent (0-4) uit het stadion werd verwijderd.

Bij het begin van de rust nam “Kalle”, van het mascottenduo “Manten en Kalle”, volgens scheidsrechter Nathan Verboomen een aanvallende houding aan ten opzichte van de ref. De gebeurtenis speelde zich af op de elfde speeldag, de eerste na het uitbreken van het voetbalschandaal.

KVO liet bij monde van GC André Cattellion en advocaten Wim Demeyer en Thomas Verstraeten weten dat de minderjarige door de club zelf al werd gestraft. Bovendien bood hij zijn excuses al aan via diverse kanalen. De jongen beseft dat hij een voorbeeldfunctie heeft, aldus KVO, en had het enkel op speler Jordi Vanlerberghe gemunt.

De Geschillencommissie zag verzachtende omstandigheden, maar vond een sanctie nog op zijn plaats. Van de vordering van 2.000 euro van het Bondsparket bleef nog maar 1.000 euro over, waarvan de helft dus met uitstel werd opgelegd.

LEES OOK. Mascotte van KV Oostende net nu uit stadion gezet door scheidsrechter: “Dit was nooit mijn bedoeling”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.