Tweede seizoen is nu al zeker

Frances Lefebure maakte ons land al een pak beter, maar gaat nu nog een stapje verder

Frances Lefebure maakte ons land al een pak beter, maar gaat nu nog een stapje verder

Foto: Frances Lefebure

In de voorlopig laatste aflevering van ‘Make Belgium Great Again’ werd pijnlijk duidelijk dat te veel mensen niet weten wat te doen wanneer ze iemand een hartaanval zien krijgen. Nochtans maakt snelle eerste hulp op zo’n moment vaak het verschil tussen leven en dood. En voor de serie haar tweede seizoen ingaat, moet dat veranderen.

Om België zelfs na het - voorlopige, want het tweede seizoen komt er sowieso - afscheid toch nog maar wat beter te maken, roept Frances Lefebure vanavond op om massaal cursussen reanimatie te gaan volgen. Om daarbij te helpen, organiseren radiozender JOE en ‘Make Belgium Great Again’ dan ook gratis cursussen in elke provincie. “Daar krijg je op een half uur tijd alle essentiële basics aangeleerd”, aldus Frances.

Joe-dj’s Sven Ornelis en Anke Buckinx: “Of je nu je kennis nog even wil opfrissen of voor het eerst in contact komt met reanimatie: iedereen is van harte welkom. We beginnen met een korte theorieles en daarna krijgt iedereen de kans om het eens in het echt te proberen. Niet twijfelen dus.”

De oproep van Lefebure zou wel eens een grote impact kunnen hebben. Zo zorgde haar oproep om orgaandonor te worden voor maar liefst 47.801 nieuwe registraties. Alle info over de reanimatiecursussen kan je vinden de website van vtm.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees