Baanwielrenner verkiest zekerheid bij Quick Step boven najagen van selectie voor ploegkoers in Tokio 2020

Iljo Keisse bergt olympische droom op: “Ik wil liever een contractverlenging bij bij Quick Step versieren”

Iljo Keisse bergt olympische droom op: “Ik wil liever een contractverlenging bij bij Quick Step versieren”

Foto: Marc Van Hecke

Iljo Keisse (35) zal in 2020 niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. “Doordat ik in het najaar moest koersen en geen pistemeetings kon rijden, kan ik niet deelnemen aan de Wereldbekers”, zegt Keisse. “En dat was een eerste stap om in aanmerking te komen voor een selectie. En ik wil mijn toekomst bij Quick Step niet in het gedrang brengen.”

Op 19 augustus 2008 greep Iljo Keisse met Kenny De Ketele net naast een medaille op de ploegkoers bij de Olympische Spelen in Peking. Daarom was de Gentenaar gebrand op revanche toen bekendraakte dat de ploegkoers op de Spelen in 2020 in Tokio weer olympisch zou worden. Met De Ketele, Ghys, De Pauw, De Vylder en nog wat jonge wolven is de concurrentie groot, maar Keisse wou de strijd aangaan. Daarvoor moest hij wel UCI-punten sprokkelen op de piste, niet simpel in combinatie met zijn wegcarrière bij Quick Step.

“Het was de bedoeling dat ik de Tour zou rijden en daarna wat tijd kreeg om enkele pistemeetings te betwisten”, zegt Keisse. “Maar door mijn longvliesontsteking moest ik forfait geven voor de Tour. Mijn winterbreak kwam in de zomer. En in plaats van op de piste te rijden, moest ik daarna wegkoersen betwisten. Zo kon ik geen pistepunten sprokkelen en kan ik niet rijden in de Wereldbekers.”

Ook belangrijk: Keisse wordt volgend jaar eind december 37 en is dan einde contract bij Quick Step. “En ik zou graag een contractverlenging versieren. Ik ga volgend seizoen op de weg opnieuw een topjaar moeten draaien om mij te bewijzen en dat is moeilijk te combineren met strijden voor een selectie voor de Spelen. Manager Patrick Lefevere is ook geen voorstander van mijn pisteambities. Dus kies ik voor zekerheid en blijf ik mij toeleggen op de weg om zo een nieuw contract te versieren.” Keisse start dinsdag wel, samen met ploegmaat Elia Viviani, in de Zesdaagse van Gent.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.