Fans Harry Potter ontdekken bijzondere flater in nieuwe ‘Fantastic Beasts’

Fans Harry Potter ontdekken bijzondere flater in nieuwe ‘Fantastic Beasts’

Foto: rr

De trailer voor ‘Fantastic Beasts 2’ heeft onthuld dat ook Minerva McGonagall, de leerkracht Transfiguratie van Harry Potter, te zien zal zijn in de nieuwe film. Alleen hebben de fans daar een probleem mee.

Minerva McGonagall - professor Anderling in de Nederlandstalige versie van de boeken - is een heel geliefd personage. Toen het in de laatste Harry Potter-film op haar neerkwam om Zweinstein te verdedigen tegen de verzamelde legers van Voldemort, leidde ze mogelijk een van de meest iconische momenten uit de hele reeks films. Haar giecheltje toen ze standbeelden van Zweinstein betoverde om de school te verdedigen, werd zo mogelijk nog iconischer.

Dat het personage in ‘Fantastic Beasts’ zou terugkeren, viel dus wel enigszins te verwachten, ware het niet dat er één groot probleem is. Minerva McGonagall kan helemaal nog niet geboren zijn in het jaar 1927, wanneer ‘Fantastic Beasts 2’ zich afspeelt.

Fans Harry Potter ontdekken bijzondere flater in nieuwe ‘Fantastic Beasts’
De jonge professor Anderling zal gespeeld worden door Fiona Glascott. Foto: Instagram

Haar exacte leeftijd werd dan wel nooit expliciet vermeld in de boeken of de films, maar in het vijfde boek onthult ze dat ze in 1956 op Zweinstein begon les te geven nadat ze twee jaar voor het ministerie van Toverkunst gewerkt had. Daar was ze vlak na haar afstuderen begonnen. Dat betekent dat ze in 1954 afgestudeerd was en - vermoedelijk, niemand die zich kan voorstellen dat Minerva McGonagall een jaar moest dubbelen - in 1947 aan haar opleiding begon. Dat betekent dat ze pas in 1935 geboren kan zijn. Acht jaar na ‘Fantastic Beasts 2’ dus, waarin ze als jonge vrouw te zien zal zijn.

De fans hebben JK Rowling er op Twitter al attent op gemaakt, maar voorlopig is het wachten op een antwoord. Op Pottermore, de fanwebsite waarop Rowling vaak extra informatie plaatst over haar verhalen, lijkt ze één mogelijke verklaring alvast naar de prullenbak te verwijzen.

Die ene verklaring lijkt te liggen in de ‘Tijdverdrijver’, het toestelletje dat Hermelien op een zeker moment krijgt om de tijd mee terug te draaien zodat ze meerdere lessen tegelijkertijd kan volgen. Die heeft echter een beperking van enkele uren, en op Pottermore schrijft Rowling dat experimenten met spreuken om verder terug in de tijd te reizen in 1899 stopgezet werden “nadat Eloise Mintuble voor vijf dagen in het jaar 1402 kwam vast te zitten. Bij haar terugkeer was haar lichaam 5 eeuwen ouder en is ze, onherstelbaar beschadigd, overleden in St. Mungo’s. Meer nog, haar vijf dagen in het verleden zorgden ervoor dat niet minder dan 25 van haar afstammelingen verdwenen zijn omdat ze ‘ont-geboren’ waren. Ook de tijd zelf was in de war. De dinsdag na haar terugkeer duurde 2,5 dag, terwijl donderdag op vier uur voorbij was.”

Al achten we het niet geheel onmogelijk dat een jonge Minerva er misschien wel in hoge nood in geslaagd is om als enige tovenares ooit meer dan enkele uren terug te reizen in de tijd.

Enkele dagen geleden werden al drie scènes uit de film vrijgegeven. Bekijk ze hier.

Gellert Grindelwald spreekt zijn volgelingen toe.

Maak kennis met de broer van Newt Scamander.

Perkamentus vertelt Newt dat hij degene moet zijn die Grindelwald aanpakt.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees