Mode

River Island haalt plus-sizelijn uit de winkels

River Island haalt plus-sizelijn uit de winkels

Foto: River Island

Een ingrijpende beslissing van River Island kan maar op weinig begrip rekenen bij de fans van het merk. De keten heeft namelijk de plus-sizecollectie uit de winkelrekken gehaald in al de vestigingen in het Verenigd Koninkrijk. In ons land werd RI Plus sowieso al niet aangeboden in de enige vestiging in Antwerpen.

Terwijl heel wat ketens en zelfs modehuizen zoals Givenchy aankondigen dat ze vaker zullen inspelen op vrouwen met een maatje meer, klinkt bij River Island een ander geluid. Het heeft bekendgemaakt dat het net de plus-sizelijn uit alle winkels in de UK zal halen. De collectie TI Plus belandde in 2016 voor het eerst in de rekken, maar amper 18 maanden later kunnen volslanke vrouwen enkel maar op de website van het merk meer terecht.

Dat doet River Island naar eigen zeggen omdat zo'n 85 tot 95 procent van de aankopen toch al gebeurt via de webshop. "RI Plus enkel online beschikbaar maken, geeft ons de vrijheid om meer lijnen in te slaan en onze snelheid bij het lanceren van nieuwigheden te vergroten om de klant meer te geven van wat ze wil", zegt een woordvoerder.

"Nog dikker worden"

Een uitleg die maar op weinig begrip kan rekenen op Twitter. "Weer een retailer die ons verhindert om te gaan shoppen. Ik kan evengoed in de zetel blijven zitten en nu nog dikker worden door online te shoppen", klinkt het onder andere. Een andere vrouw wijst erop dat ook H&M en New Look eenzelfde strategie hanteren. "Ik ben het beu dat winkels plus-sizecollecties uitbrengen, maar eigenlijk helemaal geen zier om ons geven."

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees