De hype is écht: 'Four Killers' maken gehakt van topteam in eerste wedstrijd van het seizoen

We hadden er eerder deze week nog voor gewaarschuwd, de hype rond de Duke Blue Devils. Het universiteitsteam van coach Mike Krzyzewski haalde afgelopen zomer vier van de grootste basketbaltalenten in de VS in huis en die worden dan ook intensief gevolgd. Door basketbalfans, andere teams, de media enzovoort. Afgelopen nacht speelden de Blue Devils hun eerste wedstrijd van het seizoen en het was er meteen 'boenk op'.

LEES OOK. De competitie is een doolhof, maar in de VS kijkt men reikhalzend uit naar de strijd van de ‘Four Killers’ tegen de rest (+)

Duke speelde in de jaarlijkse Champions Classic tegen grote concurrent Kentucky, het team van coach John Calipari. Die leed prompt de grootste nederlaag uit zijn carrière bij de Wildcats. De Blue Devils dolden met Kentucky en wonnen met 118-84.

RJ Barrett was de grote man bij Duke. De sierlijke Canadees scoorde liefst 33 punten met een mix van moeilijke lay-ups en driepunters. Superatleet Zion Williamson knalde en dunkte 28 punten binnen. Daarmee braken beide 18-jarigen het record van meeste punten voor een 'freshman' (eerstejaars) in een debuut voor Duke. Het derde lid van de 'Four Killers', Cam Reddisch, scoorde 22 punten terwijl Tre Jones 7 assists uitdeelde. Bij Kentucky was Keldon Johnson goed voor 23 punten.

De volgende wedstrijd van Duke is er eentje tegen Army op 11 novemeber. Daarna volgen Eastern Michigan en San Diego State. Afwachten hoe lang de Blue Devils foutloos kunnen blijven.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.