Rik Verbrugghe is de opvolger van De Weert als bondscoach van Belgische wegrenners

Rik Verbrugghe is de opvolger van De Weert als bondscoach van Belgische wegrenners

De Belgische wegrenners hebben een nieuwe bondscoach. De bond kondigde aan dat Rik Verbrugghe, momenteel aan de slag als sportief manager bij Bahrain-Merida, Kevin De Weert opvolgt. De Weert kondigde na het WK aan te vertrekken naar Lotto-Soudal, waar hij Performance Manager wordt. Sven Vanthourenhout, bondscoach in het veld, wordt de rechterhand van Verbrugghe.

“Rik Verbrugghe gaat vanaf 1 december 2018 aan de slag als bondscoach bij Belgian Cycling. Hij neemt de heren elite en de beloftencategorie voor zijn rekening. Veldritcoach Sven Vanthourenhout staat hem bij als assistent bij de U23.” De twee zullen morgen voorgesteld worden tijdens een persconferentie.

De naam van Verbrugghe deed al even de ronde in het lijstje van kandidaten. De schoonbroer van Greg Van Avermaet was pas sinds dit seizoen sportief manager bij Bahrain-Merida. In die hoedanigheid probeerde hij afgelopen zomer nog Van Avermaet te strikken toen de perikelen rond het voorbestaan van BMC opstaken. Van Avermaet verkoos echter om te blijven bij de opvolger van het team, CCC. Nu zullen de twee toch weer samenwerken op professioneel vlak. De twee zijn ook al zakenpartners, want baten een fietsenwinkel uit.

Als wegrenner won Verbrugghe won onder meer de Waalse Pijl en ritten in de Giro en de Tour. Na zijn actieve carrière was hij ook al aan de slag als ploegleider bij Quick Step, BMC en IAM Cycling.

LEES OOK (N+). Waarom Paul De Geyter alweer weg moest bij Lotto-Soudal: dossiers Van Aert en Greipel bleken de druppel

Rik Verbrugghe is de opvolger van De Weert als bondscoach van Belgische wegrenners
Rik Verbrugghe was gisteren aanwezig op het gala van de Flandrien. Foto: BELGA
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.