Brussel kreeg gratis 51 nieuwe fietsenstallingen, maar minister Smet wil ze weer weg

Brussel kreeg gratis 51 nieuwe fietsenstallingen, maar minister Smet wil ze weer weg

Foto: BELGA

Brussel -

De 51 nieuwe fietsenstallingen die de jongste tijd plots opdoken in Brussel, moeten weer weg. Dat heeft minister Pascal Smet gezegd bij Bruzz. Ze waren nochtans gratis voor de stad, maar “het gaat om een fout van mijn administratie”.

De fietsenstallingen werden de voorbije weken geplaatst door reclamebedrijf Zoomoa. “We gingen op zoek naar plaatsen in Brussel waar fietsers vaak noodgedwongen moesten wildparkeren”, zegt woordvoerder Alexander Humblet bij Bruzz. Ze werden steevast gecombineerd met een groot reclamebord en kostten de stad Brussel niets.

Toch vindt minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) dat de fietsenstallingen weg moeten. “Ze werden niet goed geplaatst en staan vaak in de weg”, zegt woordvoerder Mathias Dobbels. “Daarnaast zijn ze niet kwaliteitsvol en dienen ze vooral om reclame te maken.”

Het Brussels Gewest keurde de vergunningen wel goed, maar volgens Dobbels gebeurde dat buiten het medeweten van Smet. “Het gaat om een administratieve fout. De vergunningen worden ingetrokken en de fietsenstallingen worden zo snel mogelijk verwijderd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees