Anouk heeft het moeilijk met optreden nu ze minder drinkt en gebruikt: “Ik vind het lullig voor het publiek”

Anouk heeft het moeilijk met optreden nu ze minder drinkt en gebruikt: “Ik vind het lullig voor het publiek”

Foto: DBA

De Nederlandse zangeres Anouk staat na al die jaren nog steeds te trillen voor ze het podium op moet om op te treden. “En sinds ik minder drink en gebruik, is het nog moeilijker geworden”, zegt ze in een Nederlandse talkshow. “Soms kom ik er nooit echt in, best lullig voor het publiek.”

Anouk groeide de voorbije decennia uit tot een van de beroemdste zangeressen van de Lage Landen. Ondanks al het succes van de 43-jarige Nederlandse blijft ze bijzonder zenuwachtig voor ze het podium op moet, zo zei ze dinsdagavond in de talkshow Pauw.

“Ik ben altijd nerveus, heel zenuwachtig”, aldus Anouk. “Voor elk optreden. Als het geluid en de vibe goed zijn, kom ik wel los na een paar liedjes. Maar soms kom ik er ook niet uit, dat is best lullig voor het publiek. Soms blokkeer ik, kan ik niet bewegen of praten en sta ik stil.”

Met de jaren is die zenuwachtigheid erger geworden. “Sinds ik minder drink en gebruik is het allemaal nog iets moeilijker”, zegt de moeder van zes, die geen typische rockster zegt te zijn maar dat imago wel meesleurt. “Ik ben echt een moeder-moeder.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees