Nu ook makelaar van onder meer Hans Vanaken en Davy Roef ondervraagd in ‘Operatie Propere Handen’

Nu ook makelaar van onder meer Hans Vanaken en Davy Roef ondervraagd in ‘Operatie Propere Handen’
Brussel -

In het grote onderzoek naar witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische voetbal is ook spelersmakelaar Evert Maeschalck ondervraagd. Hij wordt verdacht van passieve en actieve omkoping.

LEES OOK. Hoe KV Mechelen zichzelf in nesten fixte: “De coach ligt dwars. Hij wil met de beste ploeg spelen” (+)

Evert Maeschalck is de makelaar van heel wat huidige en gewezen spelers van Club Brugge. Zijn kantoor behartigt de belangen van onder andere Hans Vanaken, Birger Verstraete, Bjorn Engels, maar ook die van Davy Roef. Roef, keeper bij Waasland- Beveren, werd in dit dossier ook verhoord als getuige.

Maeschalck werd al drie weken geleden in verdenking gesteld, maar het nieuws raakte nu pas bekend.

“In antwoord op de recente berichten omtrent de inverdenkingstelling van Evert Maeschalck in het kader van het dossier van het voetbalschandaal, wensen wij hierop kort te reageren”, klinkt het in een persbericht. “Evert Maeschalck werd inderdaad enige tijd geleden verhoord door de FGP in Hasselt.

“Dit viel te verwachten vermits de heer Maeschalck vorig seizoen zowel spelers van KV Mechelen als van Waasland-Beveren in portefeuille had. Mijn cliënt heeft zijn volledige medewerking aan het onderzoek verleend en heeft zich in deze zaak hoegenaamd niets te verwijten. Nooit werd door de heer Maeschalck enige dubieuze handeling gesteld of heeft hij wie dan ook benaderd. “

“Hij werd weliswaar in verdenking gesteld doch ook dit is een zeer logische procedurele formaliteit in het kader van een maximale vrijwaring van zijn rechten van verdediging. Mijn cliënt is trouwens nooit voor de onderzoeksrechter verschenen en hoeft zich evenmin aan enige voorwaarde te houden. We betreuren ten zeerste het gegeven dat zijn naam thans alsnog openbaar werd gemaakt. We kijken immers reeds met het volste vertrouwen uit naar de afsluiting van het onderzoek hetwelk de heer Maeschalck ongetwijfeld over de ganse lijn zal vrijpleiten.”

Opvallend: de vader van de spelersmakelaar, Johnny Maeschalck, is een bekend sportadvocaat. Hij verdedigde in het begin van dit dossier de belangen van scheidsrechter Bart Vertenten. Intussen heeft hij een stap opzij gezet. Hans Rieder is nu de advocaat van Vertenten.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.