Gemeentelijk interventieplan afgekondigd

Verlichtingspaal dreigt om te vallen: Brusselse ring tijdlang afgesloten in beide richtingen

Verlichtingspaal dreigt om te vallen: Brusselse ring tijdlang afgesloten in beide richtingen

Foto: if

Anderlecht -

De Brusselse Ring is woensdagavond meer dan een uur afgesloten geweest ter hoogte van afrit 17, Anderlecht-Industrie. Aanleiding was een verlichtingspaal in de middenberm die dreigde om te vallen. De brandweer kwam ter plaatse met een zware kraan, een hulpwagen met materiaal en twee pompwagens.

Volgens Mobiris was een ongeval ter hoogte van Anderlecht-Industrie de reden waardoor de verlichtingspaal dreigt om te vallen. Na meer dan een uur kon het verkeer op de binnenring en de buitenring hernomen worden.

Wie vanuit het knooppunt Halle de E40 richting Gent wil nemen, moet omrijden via de Buitenring, wie vanuit het knooppunt Ittre naar die E40 richting Gent wil, moet via de Binnenring rijden. Op de Binnenring staat er een file vanaf Huizingen en op de Buitenring vanaf Groot-Bijgaarden.

Het verkeer op de Binnenring moet de snelweg verlaten via uitrit 20 Huizingen en de omleiding volgen tot oprit 15a Pede, waar het opnieuw de snelweg op kan. Op die omleidingsroute zijn er ook vertragingen en wegens de verkeerschaos heeft de gemeente Anderlecht het gemeentelijk interventieplan opgestart.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S