Vrienden en familie herdenken verongelukte Sarah (24): “Ik denk nog elke dag aan haar”

Vriendinnen Lise Desender (l.) en Sofie De Graeve zijn Sarah duidelijk nog niet vergeten. Gisteravond organiseerden ze een herdenking. Foto: sbr

Roeselare / Houthulst -

Exact een jaar na haar overlijden is gisteravond in café De Vagant in Roeselare een herdenking gehouden voor Sarah Claeys (24).

De jonge vrouw uit Jonkershove (Houthulst) verongelukte vorig jaar toen ze op weg was naar woonzorgcentrum Ter Linde in Gits, waar ze werkte. In Houthulst botste ze met haar wagen tegen een boom. Ze was op slag dood.

Sarah liep vroeger school in Roeselare en had er veel vrienden. De Vagant op de Botermarkt was haar stamcafé en ze kwam er wekelijks. Haar beste vriendinnen organiseerden er in samenspraak met haar mama een herdenking om te tonen dat ze haar nog niet vergeten zijn.

“Ik denk nog elke dag aan haar”, zegt haar vriendin Sophie De Graeve, die zo’n dertien jaar bevriend was met Sarah. “We zaten samen op school en kwamen naar De Vagant. Ze had een goed hart en stond altijd klaar om iedereen te helpen.”

Foto’s, bloemen en kaarsjes

Samen met enkele andere goede vriendinnen projecteerde Sophie een filmpje op de muur met foto’s van Sarah. Er stonden bloemen en kaarsjes. En er werd eentje gedronken op Sarah. “We wilden het vooral gezellig maken, niet te emotioneel”, zegt Sophie. “We halen herinneringen op, praten over haar zotte momenten. We moeten een warm gevoel krijgen. Sarah zou niet willen dat we treuren. Ze lachte ook altijd.”

Een vriendin had witte ballonnen mee die bij het café werden opgelaten. Daaraan kon een kaartje worden gehangen met een boodschap voor Sarah in de hemel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio