Lopers blijven trouw aan estafettewedstrijd voor het goede doel

4 Urenloop klokt af op zelfde deelnemersveld

 4 Urenloop klokt af op zelfde deelnemersveld

Foto: Lut Laureys

Lochristi - Nog meelopen of fietsen in de 4 urenloop van 11.11.11. komende zaterdag? Het wordt een andere keer, want de inschrijvingen zijn gisteravond afgesloten. Met de vaststelling dat exact evenveel teams als vorig jaar aan de start komen: 47 loopteams, waaronder 8 jongerenploegen, malen weer rondjes op het Floréacterrein. Zich in het zweet fietsen op rollen is zaterdag de hoofdbezigheid van opnieuw vier teams.

De organisatie staat na al die jaren als een huis, en Lochristi loopt dus weer massaal en vooral trouw voor het goede doel. Tussen 14 uur en 18 uur, nadat dit keer onze veldrijdster Alicia Franck de bonde bende op gang zal hebben geschoten. Het financiële plaatje van de estafettewedstrijd wordt door sponsors ingevuld. Dat kan iemand van het team zijn, maar ook een bedrijf of een privépersoon die de lopers aanmoedigt met een vast bedrag per rondje. Wie gebrand is op prestaties – een aantal teams van het trouwe looppubliek dingt elk jaar naar de hoofdvogel – houdt best wel rekening met de weersomstandigheden: koud wordt het zeker niet, tot 15 graden zelfs, maar wellicht wel een natte editie in de namiddag, met een behoorlijk strakke wind.

Wie het niet op lopen heeft begrepen: er is meer dan randanimatie genoeg te beleven om af te zakken naar Floréac op de Beerveldse Baan en u komt er al evenmin om van de honger en de dorst. Met het excuus dat het allemaal voor het goede doel is. 

4 urenloop 11.11.11., op en om het Floréac-terrein op de Beerveldse  Baan 2, zaterdag 10 november van 14 uur tot 18 uur. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio