Celebs

Daarom verliet Gisele Bündchen Victoria’s Secret

Jarenlang was Gisele Bündchen hét uithangbord van Victoria's Secret. Toen ze uiteindelijk haar vleugels aan de kapstok hing, ging er een schokgolf door de modewereld. Het topmodel onthult nu in haar memoires zelf waarom ze die beslissing maakte: "Jaar na jaar voelde ik me minder op mijn gemak voor de camera in een bikini of string."

Gisele Bündchen (38) was slechts negentien jaar oud toen ze een miljoenencontract met Victoria's Secret ondertekende. In haar memoires onthult ze dat dit haar in eerste instantie enorm gelukkig maakte, omdat dit een ongelofelijke kans betekende en haar op dat moment ook financiële zekerheid schonk. Want hoewel ze later het best betaalde supermodel zou worden, vormden haar inkomsten via het lingeriemerk in haar beginjaren meer dan tachtig procent van haar totale jaarinkomsten.

 

Na enkele jaren kreeg het topmodel er naar eigen zeggen genoeg van om aan de eisen van het lingeriemerk te blijven voldoen. "Tijdens de eerste vijf jaar voelde ik me comfortabel in lingerie op de catwalk, maar na verloop van tijd voelde ik me steeds minder op mijn gemak in een bikini of string voor de camera. Ik smeekte om eender wat om me iets meer te bedekken op de catwalk."

Toen het supermodel in 2006 werd gevraagd om haar contract te vernieuwen twijfelde ze enorm. "Mijn leven was compleet veranderd en ik was niet zeker of ik echt als een engeltje wilde blijven werken," vertelt ze daarover. "Ik liet het over aan het lot. Ik schreef 'neen' en 'ja' op twee afzonderlijke kaartjes en ik pikte er blindelings eentje uit." Dit betekende dan ook het einde van haar carrière als een Victoria's Secret Angel, maar naar eigen zeggen voelde ze zich bevrijd na deze moelijke beslissing.

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees