Food

KAART. Voor wie smaak, plezier én mooie prijs wil: 20 nieuwe adresjes toegevoegd aan Bib Gourmand

KAART. Voor wie smaak, plezier én mooie prijs wil: 20 nieuwe adresjes toegevoegd aan Bib Gourmand

Michelin heeft 20 nieuwe Bib Gourmand-restaurants opgenomen in hun lijst. Wie lekker wil gaan eten, maar graag een mooie prijs-kwaliteitsverhouding heeft dus geluk. Bij Bib Gourmand Benelux 2019 krijgen enkel de etablissementen met een driegangenmenu onder de 37 euro een kans.

De lijst van Belgische restaurants in de Bib Gourmand Benelux telt nu 157 etablissementen, waarvan 20 nieuwe. “Die zetten de diversiteit van het culinaire landschap in de verf”, zo klinkt het bij Michelin, wiens inspecteurs ook de Bib Gourmand samenstellen.

Nieuwe namen

In de Kempen kan men bijvoorbeeld nu ook in Herenthout gaan genieten van typische tapas bij La Taperia. In het West-Vlaamse Diksmuide krijgt Père et Mère een onderscheiding en in het Limburgse Maasmechelen staat Magnific als nieuweling op de lijst.

Ook in het Brusselse zijn zes nieuwe adresjes bekendgemaakt. Voor een creatieve aanpak van groenten zijn Pré De Chez Nous (Brussel) en Tero (Sint-Gillis) dan weer warme aanraders. Aan de andere kant van de taalgrens vind je nu onder andere ook traditionele generositeit, namelijk Cœur de Bœuf (Profondeville). Wallonië telt met tien nieuwe bedrijven opnieuw het meeste aantal inschrijvingen.

Een overzicht van de twintig nieuwe Belgische adresjes en de 137 oudgedienden.

Voor de volledige lijst uit de Benelux kan je hier terecht.

Invloeden van overal

Bib Gourmand heeft dit jaar extra ingezet op de culinaire wereldkeuken. “Die trend is vandaag alomtegenwoordig,” aldus Werner LOENS, selectiedirecteur van de Michelingidsen in de Benelux. “Van de bruisende hoofdstad tot het gezellige gehucht, overal vind je invloeden uit alle hoeken van de wereld. Het is interessant om te ontdekken op welke manier de chefs daarmee aan de slag gaan.”

De Bib Gourmand Benelux 2019 is vanaf 22 november te koop voor een prijs van 17,95 euro.

Corrigeer