Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt ontwart al jouw haarvragen

ADVIES. Extensions maken mijn haar kapot. Wat kan ik doen?

ADVIES. Extensions maken mijn haar kapot. Wat kan ik doen?

Wie vaak voor exentions kiest, kan met beschadigd natuurlijk haar eindigen. Maar er zijn manieren om die te voorkomen. BV-kapper Jochen Vanhoudt legt het uit.

Extensions kunnen inderdaad haarschade veroorzaken. Als je ze eenmalig laat plaatsen, zal je wellicht niet veel last ondervinden. De problemen komen vaak pas tot uiting als je frequent voor haarverlengingen gaat.

Opletten met lijm

Vooral de technieken waarbij lijm komt kijken, zijn niet altijd veilig voor je lokken. Ik ben er geen voorstander van. Een andere mogelijke methode is die waarbij haarlokjes met een ringetje aan het eigen haar worden bevestigd. Het voordeel is dat de zogenoemde microrings binnenin een laagje silicone bevatten dat je eigen haar beter beschermt. Nog een pluspunt: je kunt de verlengingen hergebruiken. Let wel dat de ringetjes niet te hard worden aangespannen, zo voorkom je dat ze het haar kapot trekken. Houd er ook rekening mee dat er af en toe een lusje kan loskomen en je met deze methode vaak ziét dat je exentsions draagt. De methode met vlechtjes als basis is ideaal, op voorwaarde dat ze niet te strak tegen de hoofdhuid worden gespannen. Dan stijgt het risico op kale plekjes.

Haar op rust

Voor welke methode je ook kiest, je haar kan afzien van het gewicht van de extensions en bijgevolg dunner worden. Gouden raad: als je twee tot drie keer na elkaar voor extensions hebt gekozen, gun je lokken dan even tijd om tot rust komen. Ga voor een natuurlijke coupe en laat die helemaal op punt zetten. Ga voor een korte coupe zodat je haar weer wat voller oogt en de puntjes niet gaan splitten. Je kunt ook vitaminen nemen die de haargroei stimuleren, zo begin je de volgende keer aan extensions vanaf een gezonde basis. Vraag bij voorkeur steeds aan je kapper of je haar extensions aankan. Vindt hij of zij het te riskant wegens de conditie van je haar? Luister dan ook naar dat advies en doe het niet.

Corrigeer