Mode

TREND. Vrouwelijk, stoer en sexy: de lederen jurk heeft het allemaal

Leder is al een tijdje prominent aanwezig in het modebeeld, maar deze winterperiode beperkt het zich niet tot een rok, een jasje of een broek. Wie stoer, sexy, vrouwelijk én trendy voor de dag wil komen, hult zich nu in een lederen jurk. Het hebbeding van op de catwalks, in de winkels en op sociale media.

Lederen jurken waren het paradepaardje op veel catwalks. Hermès, Loewe, Tod's, Givenchy, Miu Miu ... er komt nauwelijks een einde aan het lijstje van ontwerpers dat resoluut op leder inzette. De jurken varieerden van een flink stuk boven de knie tot enkellang, van nauwaansluitend tot ruimvallend, van zwart tot rood. Ongeacht welk exemplaar jij zelf ook kiest, hou zeker in het achterhoofd dat jouw lederen jurk een pittige eyecatcher is die verder weinig opsmuk nodig heeft. Vermijd ook zeker dierenprints.

(Foto's: Catwalk Pictures)

Ook celebrities zijn fan van de zwarte lederen jurk. Jennifer Aniston, Cameron Diaz en Bella Hadid kozen allemaal voor een nauwaansluitende jurk die hun vormen extra in de kijker zet. Drie dames werkten hun silhouet dan weer af met hakken, terwijl Bella Hadid voor een ruige, stoere look ging met platte combats. Wil jij graag de elegante toer op, kies dan voor een elegant laarsje of sandaaltje. Voor een sportievere look zijn sneakers of cowboyboots aangewezen.

(Foto's: Photo News)

Shopping? Donkergroene overgooier - € 22,49 - New Look, zwarte nauwaansluitende jurk met tailleriem - € 49,99 - Mango, zwarte ruimvallende jurk - € 39,95 - Zara, zwarte nauwaansluitende jurk met tailleriem - € 600 - Set, cognackleurige aansluitende jurk - € 189,99 - Esprit, donkergroene jurk met tailleriem - € 169,95 - Sandwich, zwarte nauwaansluitende jurk - € 395 - Maje en zwarte nauwaansluitende jurk met ruches - € 39,95 - Zara

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees