Terwijl andere profs het nog kalm aan doen, zit Remco Evenepoel nu al op legendarische klim

Remco Evenepoel debuteert volgend seizoen bij de profs en het 18-jarige superfenomeen is na zijn onwaarschijnlijk boerenjaar bij de junioren duidelijk niet van plan om op zijn lauweren te rusten. Terwijl de meeste profs nu pas uit vakantiemodus komen en het op training nog kalm aan doen, postte Evenepoel nu al een filmpje vanop de Teide in Tenerife. En dat is niet zomaar een berg.

LEES OOK. Evenepoel wint Flandrien bij de junioren: “Elke week, elke training voelde ik dat ik beter werd”

Wereldkampioen Remco Evenepoel slaat volgend jaar de beloftencategorie over en debuteert meteen bij de profs. En hij is duidelijk niet van plan om een mal figuur te slaan bij Deceuninck-Quick Step. Hij koos voor amper één weekje (!) vakantie en sprong nadien direct weer op de fiets.

Dinsdag was hij nog in Oostende voor de Flandrien, amper twee dagen later post hij al een filmpje vanop de Teide in Tenerife. Opvallend: hij rijdt nu al in de blauwe tenue van Quickstep.

De vulkaan is dé trainingsberg bij uitstek voor de profs in Europa. Onder meer Team Sky kampeert er elk jaar meerdere weken maar ook andere klimmers als Tom Dumoulin en Co trekken er vaak naar toe. Met een hoogte van 2250 meter en een afstand van zo’n 50 kilometer (afhankelijk van de kant die beklommen wordt) is het de ideale plek voor berggeiten om zich klaar te stomen voor competitie.

Debuut in januari

Patrick Lefevere waakt erover dat zijn nieuw goudhaantje niet zal verbranden bij de grote jongens. Het programma van Evenepoel bij The Wolfpack is dan ook voorlopig beperkt.

Na de ploegstage ergens midden december zal hij in het voorjaar debuteren in de Ronde van San Juan (20-27 januari), daarna volgen normaal de Ronde van de Algarve (20-24 februari), de Ronde van Catalonië (25-31 maart) en de Ronde van Turkije (16-21 april). Het programma voor de zomer moet afhankelijk van de resultaten daarna nog worden besproken.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.