Nieuwe film ‘Kursk’ gooit hoge ogen in de bioscoop en deze theaterzaal uit ons land schittert als decor

De zaal Palace is in enkele scènes te zien in de nieuwe film ‘Kursk’ Foto: jdv

Deinze -

De theaterzaal Palace in Deinze is te zien in de nieuwe topfilm ‘Kursk’, die sinds deze week in de bioscoop te zien is. Onder meer in de trailer van de film kan je de theaterzaal herkennen.

De opnames in Deinze vonden plaats in juni vorig jaar. Onder andere acteurs Colin Firth, Léa Seydoux en onze eigenste Matthias Schoenaerts zakten daarvoor af naar Deinze.

Kursk vertelt het waargebeurde verhaal van de Russische onderzeeër die in 2000 zonk in de Barentszee. 118 bemanningsleden kwamen daarbij om het leven. “De keuze voor zaal Palace als filmset was opmerkelijk, maar niet verwonderlijk”, zegt cultuurschepen Rutger De Reu (CD&V). “De zaal heeft een intieme en authentieke karakter. De zaal wordt sinds 2013, na overleg met de eigenaars vzw Liberaal Huis, door de stad beheerd. De forse investeringen die gebeurden vielen in goede aarde.”

Zaal Palace werd in 1930 opgericht op de plek van zijn voorganger ‘In 't Paradijs’ en behoorde tot de liberale zuil. De inrichting met de houten lambrisering, uitgevoerd door de bekende Kunstwerkstede De Coene van Kortrijk, ademt nog steeds de art-decostijl uit. Het balkon, de zetels en de belettering van de uitgang zetten je terug in de sfeer van het interbellum.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio