Omwonenden van school zijn geluid van spelende kinderen beu: “Pieken tot 85 decibel”

Omwonenden van school zijn geluid van spelende kinderen beu: “Pieken tot 85 decibel”

Foto: shutterstock/rr

Ukkel -

De buurtbewoners van basisschool Notre Dame des Champs in Ukkel zijn het beu. De spelende kinderen maken zo veel lawaai dat ze soms tot 85 decibel - ofwel het geluid van een voorbijrijdende goederentrein - produceren. “Kinderen mogen plezier maken”, zegt een van de omwonenden. “Maar hun geschreeuw hier is bijna hysterisch.”

“Ondraaglijk.” Zo noemt buurtbewoonster Marion Christophe het lawaai dat dagelijks van de speelplaats komt. Het zit de buurt zelf zo hoog dat ze een campagne op sociale media hebben opgestart in de hoop dat Leefmilieu Brussel een onderzoek voert naar de overlast. Om hun argumenten kracht bij te zetten, hebben ze er zelfs meetinstrumenten bijgehaald. “Tijdens de speeltijden noteerden we pieken tot 85 decibel”, luidt het. “Geluidsdeskundigen hebben ons gezegd dat een speelplaats een akoestische bom is. Maar de toezichthouders reageren zelfs niet meer op onze klachten.”

Volgens Christophe moet ze drie uur per dag thuis muziek opzetten “om het lawaai te overstemmen”. “Werken met zo’n kabaal gaat zeker niet. We zouden dit niet langer moeten verdragen.”

De directie van de school, die in totaal ongeveer 800 leerlingen telt, verklaart op de hoogte te zijn van het probleem. “Maar we kunnen toch niet beletten dat kinderen plezier maken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees