Danstempel herrijst uit as ‘luxeresort voor Romeinen’

Danstempel herrijst uit as ‘luxeresort voor Romeinen’

Walter Vermeulen en David Waterschoot in de discotheek die momenteel grondig vernieuwd wordt. Foto: mattias goossens

Sint-Niklaas -

Na enkele jaren van leegstand herleeft discotheek BBC vanaf midden december, onder een nieuwe naam en met nieuwe evenementen. Baia zal wekelijks open zijn. Morgen, zaterdag, wordt de nieuwe bovenruimte al in gebruik genomen.

Sinds het faillissement van JET-club in 2015 was het stil rond de discotheek langs de N70 tussen Sint-Niklaas en Beveren. Eerder maakte plek faam als Complex, BBC en helemaal in het begin als Avant-Garden en Cadillac. Vanaf volgende maand kan er weer worden gefeest in de grootste discotheek van het Waasland.

Eigenaar Walter Vermeulen kreeg begin 2017 alsnog een exploitatievergunning, nadat het schepencollege de vergunning aanvankelijk had geweigerd. Met die vergunning op zak besloot Vermeulen de volledige discotheek te renoveren. Volgende maand opent het gebouw opnieuw de deuren als Baia.

Welgestelde Romeinen

“Die naam komt van de Romeinse badplaats Baia, destijds hét luxeresort voor welgestelde Romeinen”, vertelt de zaakvoerder. Terwijl de stad ondertussen herleid is tot ruïnes, herrijst met Baia wel een danstempel in Vlaanderen. Terwijl andere discotheken zoals Bocaccio en recent Décadance er mee ophouden.

“In het Waasland snakken mensen naar plaatsen om uit te gaan”, aldus Vermeulen. “Dat zag ik bij The Lakehouse in Stekene, waar ik ook voor Baia nauw mee samenwerk. Als mensen naar Stekene rijden om te feesten, dan moet zo’n discotheek ook een succes kunnen worden in Sint-Niklaas. Er is uiteraard de nabijgelegen Club Exo, maar die heeft maar een capaciteit van vierhonderd personen. Wij kunnen 1.500 mensen ontvangen.”

“We hebben de volledige zaak vernieuwd met nieuwe licht- en geluidsinstallaties”, luidt het nog. “Qua muziek zetten we in op wat nu populair is, met elk weekend house- en r&b-concepten. We gaan ook optredens boeken van buitenlandse dj’s en rappers. Destijds zijn heel wat grote dj’s hier gepasseerd.”

Intieme ruimte

Nog nieuw is The Attick in de nok van de discotheek: een intiemere ruimte voor driehonderd mensen. Daar vindt nu zaterdag al een eerste feest plaats, en ook oudejaarsavond wordt er gevierd. Achter de knoppen zit onder meer David Waterschoot, die muzikaal opgroeide in de discotheek als dj Dave.

“Afgelopen zomer organiseerden we in The Lakehouse een feest voor veertigers, geïnspireerd door de Cherry Moon-avond op de Lokerse Feesten”, zegt Waterschoot. “Dat sloeg aan, en we wilden er graag een terugkerend concept van maken.”

“Toen we hoorden dat de voormalige BBC terugkwam, zijn we daar gaan aankloppen. Wij richten ons vooral op een iets ouder publiek dat heimwee heeft naar de feesten uit zijn jeugd. We willen om de twee maanden themafeesten organiseren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio