Adil El Arbi en Bilall Fallah zetten schouders onder twee nieuwe Belgische projecten

Adil El Arbi en Bilall Fallah zetten schouders onder twee nieuwe Belgische projecten

We vertellen u niets nieuws als we zeggen dat Adil El Arbi en Bilall Fallah bezige bijen zijn. Terwijl de Belgische filmmakers nog films aan het draaien zijn in de VS, werken ze ook aan twee Belgische projecten. Het is nog onduidelijk wanneer de serie ‘Chicago’ en de film ‘Calypso’ zullen uitkomen.

Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben ons land tijdelijk ingeruild voor de VS, waar ze in Hollywood werken aan de films Bad Boys For Life - met Will Smith en Martin Lawrence - en een vervolg op de legendarische Beverly Hills Cop-reeks waarin Eddie Murphy eerder al schitterde. Ook de serie ‘Grond’ werd al aangekondigd, in samenwerking met onder meer Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal en Zouzou Ben Chikha.

Alsof hun agenda daarmee nog niet genoeg gevuld was, engageren de twee filmmakers zich ook nog voor twee Belgische projecten. Ten eerste is er de serie ‘Chicago’, waarvoor samengewerkt wordt met de Brusselse scenarioschrijfsters Amina Hatim (24), Nele Vandael (26) en Una Kreso (27) in het ‘GrensOverschrijdend Collectief’. Ze krijgen daarvoor 50.000 euro scenariosteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Vanuit hun hoofdkwartier in Molenbeek kunnen de drie scenaristen nu schrijven, terwijl ze geregeld contact hebben met hun twee collega’s in de VS via Skype, meldt Bruzz.

Het tweede project is ‘Calypso’, een film die de twee volgens filmmagazine Variety zullen maken met de Franse regisseur en scenarist Jeremie Guez. Die maakte net nog ‘A Bluebird in my Heart’ met onder meer Veerle Baetens. De film zou draaien rond een koppel met een nachtclub, een nakende scheiding en problemen die ze wel samen moeten oplossen. Net als bij ‘Chicago’ is het nog niet geweten wanneer de heren ermee klaar hopen te zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees