Smeekbede van horecazaken krijgt gehoor: toilet op hun terras wordt weggehaald

Smeekbede van horecazaken krijgt gehoor: toilet op hun terras wordt weggehaald

Rond het toilet werd intussen een hek geplaatst, maar dat helpt niet, vinden Dean Janssens van en Nicolas Van Cauteren-De Koninck. Schepen van Economie belooft een oplossing. Foto: lds

Aalst -

De zaakvoerders van café Landhuis en cocktailbar James op de Grote Markt pikken het niet langer dat hun terrassen systematisch worden ingepalmd door toiletten, vuilnisbakken en meer. Schepen Katrien Beulens (CD&V) belooft dat het toilet zo snel mogelijk wordt weggehaald.

“Schoon uitzicht hier”, zegt een klant van café Landhuis terwijl ze naar het mobiele Dixi-toilet naast het belfort kijkt. “Tegen wie zegt ge het”, antwoord cafébaas Nicolas Van Cauteren-De Koninck. De man is de situatie helemaal beu. “In het midden van mijn terras en dat van James werd een toilet neergepoot”, zegt de cafébaas. “En dat terwijl het nog goed weer is, de zon schijnt en de mensen graag op een terrasje zitten.”

Loze beloftes

Vorige week luidde de vzw Grote Markt Aalst al de alarmbel over tijdelijke infrastructuur als vuilnisbakken en toiletten die vaak in dat hoekje van de Markt worden geduwd, zonder verwittiging. Ditmaal door een aannemer die werken uitvoert aan het Belfort: binnenin wordt onder meer het sanitair vernieuwd. Er werd dan maar een nadarhek rond het toilet geplaatst, maar het zicht en de geur blijven hetzelfde. “Er is genoeg plaats voor zo’n toilet rond het Belfort waar niemand er last van zou hebben”, aldus Van Cauteren-De Koninck. “Ik zit hier ondertussen tien jaar en wat mij opvalt, is dat onze hoek stilaan de vuilnisbelt is geworden van de Grote Markt. Wij hebben alle diensten en de schepen verwittigd en krijgen als antwoord dat het probleem zal opgelost worden, maar het blijft voorlopig bij loze woorden. Had ik niet zoveel respect voor die werkmensen, ik had het toilet zelf al naar het midden van de Markt verplaatst.”

Schepen van Economie Katrien Beulens (CD&V) ging gisterenavond nog langs bij de horeca en belooft een snelle oplossing. “Het toilet gaat weg en er komt een melding op de deur van het Belfort dat bezoekers welkom zijn bij de horeca op de Grote Markt om daar naar toilet te gaan. Het zou natuurlijk wel geapprecieerd worden als het daar even gevraagd wordt.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio