Allememaggies: pretpark van Bassie & Adriaan in de maak

Allememaggies: pretpark van Bassie & Adriaan in de maak

Foto: Hollandse Hoogte / Fotopersburo Edwin Janssen

In het Nederlandse Vlaardingen worden plannen gesmeed voor een heus pretpark van Bassie & Adriaan. Dat schrijft De Telegraaf. Het idee is afkomstig van ‘ONS Vlaardingen’, de grootste politieke partij in de stad. Ook de populaire clown en acrobaat zijn enthousiast.

Wie kunnen beter publiek trekken dan Bassie, Adriaan, B één nul nul en de plaaggeest? Dat dacht Ben Vuijk, raadslid van ‘ONS Vlaardingen’, de grootste politieke partij in de Nederlandse stad. “De broers Bas en Adriaan van Toor zijn Vlaardingse iconen, onze trots. Met dit themapark willen we onze plaats weer op de kaart zetten.”

Er is ook al een geschikte locatie gevonden: een sportterrein dat in 2008 de deuren sloot en er sindsdien verwaarloosd bijligt. Al sinds de sluiting van het sportpark loopt Vuijk met het plan, maar sinds een succesvolle expositie over Bassie & Adriaan is de man echt overtuigd. “De tentoonstelling vorig jaar in Theater Flamingo over Bassie en Adriaan bewijst dat ik goed zit. Van heinde en verre kwamen jong en oud om rekiwisieten van Bassie en Adriaan te zien, het was een groot succes.”

Het pretpark hoeft niet veel te kosten, volgens ONS Vlaardingen. “Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken van Bassie en Adriaan”, legt raadslid Tim Thiel uit. “In België tik je wat goedkope attracties op de kop. Het prachtige gebouw wat nog op het terrein staat, kan dienen als restaurant en de inpandige gymzaal als circustent. Het belangrijkste is een goed thema, en dat hebben we.”

Bassie en Adriaan zelf laten via hun woordvoerder weten dat ze het een prachtig idee vinden. “Van historisch belang voor Vlaardingen. We gaan graag om tafel met de initiatiefnemers. Als het goed wordt aangepakt, kan het een groot succes worden.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees