Lieve en Aljosja uit ‘Blind Getrouwd’ gaan na één jaar huwelijk uit elkaar

© Medialaan

Lieve en Aljosja uit ‘Blind Getrouwd’ kiezen na bijna één jaar huwelijk dan toch elk hun eigen weg. Het koppel gaat als vrienden uit elkaar, laten ze weten in een kort bericht. Van de vijf koppels uit het derde seizoen van het VTM-programma houdt er nu nog maar één stand.

ehu

© Blind Getrouwd

Lieve en Aljosja, die vorig jaar huwden in het derde seizoen van het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’, zijn enkele weken geleden als vrienden uit elkaar gegaan. Dat heeft de zender laten weten in een persbericht. Lieve en Aljosja zijn uiteindelijk bijna een jaar getrouwd geweest. Na Esther en Tim zijn ze het tweede koppel uit het derde seizoen dat het huwelijk eerst nog een kans gaf, maar later toch besliste uit elkaar te gaan.

“Ondanks de vele mooie momenten samen, hebben we nu toch beslist om elk onze eigen weg te gaan”, klinkt het in een korte reactie. “We wensen elkaar dan ook het beste toe in de toekomst. We zullen hier geen verdere commentaar of interviews over geven en we zouden willen vragen om onze privacy hierin maximaal te respecteren.”

(lees verder onder de foto)

© Blind Getrouwd

Twijfels

“Ik denk dat wij het koppel waren bij wie de mensen de meeste twijfels hadden”, vertelde Lieve in april aan onze krant, nadat de beslissende aflevering was uitgezonden waaruit bleek dat zij en Aljosja de keuze maakten om getrouwd te blijven. In de eerste afleveringen gingen de maatschappelijk werkster uit Brugge en de Gentse ambtenaar nogal koel met elkaar om. “Ik had een ander type man in gedachten”, gaf Lieve toe. “Maar dat heeft me geen seconde tegengehouden om er niet vol voor te gaan.”

© Medialaan

Met succes. Op hun eigen wijze groeiden de twee langzaam maar zeker naar elkaar toe. Vlaanderen zag en genoot ervan dat ze elkaar voortdurend steekjes gaven. “Dat is gewoon onze manier van doen”, zei Lieve daarover. “Dat onnozel doen en plagen is niet omdat we bang waren om gekwetst te worden. We zijn gewoon zo.”

Aljosja trad haar bij: “We vinden het gewoon leuk elkaar op de toppen van de tenen te houden. Ik zou me zorgen maken als we die prikjes niet meer zouden uitdelen. Als ik ’s avonds zou thuiskomen, Hallo, wat gaan we eten zou zeggen en in de zetel zou ploffen, zonder mopje. Dan zou er iets mis zijn. Maar het is ook niet zo dat we de hele tijd onnozel doen tegen elkaar. We voelen perfect aan wanneer we serieus met elkaar moeten omgaan en wanneer niet.”

© Dirk Vertommen

Samenwonen

In juli dit jaar klonk het nog hoopvol dat de twee besloten hadden samen te gaan wonen. Gent verlaten was een kleine toegeving van mijn kant”, zei Aljosja daarover in Dag Allemaal. “Maar Lieve is opgegroeid in Brugge en heeft er een emotionele band mee. een logische keuze, dus.”

Toen ze van een latrelatie naar samenwonen gaan, vielen meteen ook de twijfels van de buitenwereld weg. “Als mensen ons aanspraken, vroegen ze niet hoe het met ons ging, maar of we nog samen waren. Vandaar dat we dit nieuws nu delen, om duidelijk te maken dat al die twijfels niet meer nodig zijn.”

Maar het samenwonen was dus van korte duur. Na net geen jaar huwelijk gaan Lieve en Aljosja elk hun eigen weg. Van de vijf duo’s uit het derde seizoen van ‘Blind Getrouwd’ zijn nu enkel Frie en Toon nog een koppel.

LEES OOK. Wendy uit ‘Blind Getrouwd’ heeft moeilijke periode achter de rug: “Soms is het echt zoeken”

Meer over Blind getrouwd

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie